Live your life

Life Academy-dagenI år fyller hälsokedjan Life 20 år. Life är Nordens ledande handelsplats för produkter och tjänster inom hälsa. Där hittar man ett sortiment av produkter för hälsan som kosttillskott, sporttillskott, naturlig hudvård, supermat, växtbaserade läkemedel, naturläkemedel och mycket mer.

I tisdags bjöd Life på en morgon fylld av inspiration. Det var föredrag om trender och rön om hur vi ska äta samt om hur hälsotrenderna har förändrats under de 20 år Life funnits.

Färska frallor med gott påläggGrön supersmoothieFärggrann fruktFrukosten är serverad!

När vi kom bjöds vi först på en riktig superfrukost för att kicka igång dagen på bästa sätt. Det var färska frallor, grön smoothie – som är Lifes storsäljare bland de smoothies de har i sortimentet, te, kaffe och helt underbar, färggrann och smakrik frukt! Verkligen en superstart på dagen.

Vd:n för Life

Det har sannerligen hänt mycket vad gäller kosttrenderna de senaste 20 åren. Utvecklingen har gått från försäljning av uppiggande kosttillskott, till produkter som kontrollerar hungerkänslorna, till olika detoxer och dieter för att slutligen hamna där vi är idag med stor försäljning av sk superfoods. I framtiden kan vi förväntas oss bland annat mer individuellt anpassade hälsorekommendationer, stressförebyggande produkter och tjänster och holistisk hälsa, dvs balans mellan kropp, sinne och själ.

Är det så här vi ska äta?På plats fanns även bloggaren och journalisten Anna Hegestrand som presenterade sin bok Är det så här vi ska äta?. Som jag berättat om tidigare är boken ett projekt som har genomförts tillsammans med Life för att undersöka hur det egentligen är att leva efter Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.

Under 30 dagar försökte Anna leva enligt Livsmedelsverkets rekommendationer gällande kost och träning. Annas slutsats är att vi alla är unika individer med olika behov och preferenser. Livsmedelsverkets rekommendationer är bra men passar inte alla. Man får helt enkelt plocka godbitarna och äta det vi själva mår bra av.

Tack Life och Agency för en riktigt inspirerande och intressant supermorgon!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jenny skriver:

    In och kika på min blogg, fin bild på dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.