Tinas sommar – Cheesecake med räkor i glas

Nysläppt härlig kokbok - Tinas sommar!

Nysläppt härlig kokbok – Tinas sommar!

I april var jag på ett fantastiskt matlagningsevent med Tefal och Tina Nordström. Vi lagade under Tinas säkra ledning en fantastiskt god trerätters middag som får saliven i munnen att vattnas bara jag tänker på maten. Som en del av goodiebagen blev vi lovade ett varsitt exemplar av Tinas senaste bok Tinas sommar och i veckan dök den äntligen upp i min brevlåda. En helt fantastiskt kokbok där Tina bjuder på enkla sommarrecept, som inte är bökiga att få till. Tinas filosofi, som jag verkligen delar, är att mat ska vara glädje och njutning och man ska inte konstra till det för mycket och rätterna i boken bygger på detta tema.

Första maträtt ut.

Första maträtt ut.

Självklart satte jag genast igång att laga en rätt från boken och jag ser fram emot att laga många fler. Först ut blev Cheesecake med räkor och kavring i glas. Självklart i min egen tolkning – som Tina säger, det finns inga rätt eller fel bara en himla massa god mat. Jag gillar inte ansjovis så dessa skippade jag och ersatte med salt. Rödlöken och räkorna hackade jag i mindre bitar. Sedan blandade jag ihop allt utom kavringssmulorna, varvade härligheten vid uppläggning och toppade med hela räkor och en dillkvist.

Förrätten serveras i vackra glas.

Förrätten serveras i vackra glas.

Vackert och gott!

Vackert och gott!

Vi serverade detta när vi hade gäster och den gjorde verkligen succé! En perfekt förrätt en varm och solig sommarkväll!

 

Cheesecake med räkor och kavring i glas, 4 port

4 skivor kavring
1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor med skal
1 liten rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
rivet skal från 1/2 citron
1 dl naturell kesella
1 dl creme fraiche
dill till garnering

Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i stekpanna, lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det rinna av lite på hushållspapper. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och creme fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och plockad dill på toppen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *