Båttur till Landholmen

Båttur till Landholmen.

Båttur till Landholmen.

Magiska solnedgångar!

Magiska solnedgångar!

Ankrade vid en förtöjningsbrygga.

Ankrade vid en förtöjningsbrygga.

Förra helgen var vi ute med båten. Sista helgen för säsongen trodde vi nästan då. Men icke! Blev en båttur även denna helg. En båttur till Landholmen. Vi kunde bara vara borta natten mellan fredag och lördag på grund av diverse fix hemma plus att sonens innebandy har dragit igång på allvar. Den här gången ville vi testa att lägga till vid en klubbholme och vi valde Landholmen som ligger ganska nära och såg trevligt ut.

Information till de som ankrar vid Landholmen.

Information till de som ankrar vid Landholmen.

Grillplatser och bänkar.

Grillplatser och bänkar.

En klubbholme är ett ställe som är avsett och utrustat för att nyttjas av i första hand klubbens medlemmar men andra båtgäster välkomnas i mån av plats. Ofta finns det förtöjningsbryggor, grillplatser, bord och stolar, toaletter/dass och sopstation. På vissa ställen även ved och vedeldad bastu. Klubben vill ofta att man lämnar ett bidrag för att man utnyttjar deras faciliteter. För det mesta ett frivilligt belopp, via en brevlåda eller swish.

Festplats på ön.

Festplats på ön.

Gungor och klätterträd.

Gungor och klätterträd.

På Landholmen fanns just allt ovan, inklusive en vedeldad bastu. Vi var faktiskt inte ensamma på Landholmen. På andra sidan holmen låg två andra båtar.

Mörkret lägger sig över Landholmen.

Mörkret lägger sig över Landholmen.

Magisk kväll!

Magisk kväll!

Hög mysfaktor!

Hög mysfaktor!

Vad vi gjorde är inte så mycket att orda om. Vi har verkligen hittat rutiner och matvanor som passar perfekt när man ska iväg, har ont om tid och inte har lust att stå och laga avancerad mat på plats. Åkte iväg, ankrade vid en trevlig brygga, njöt av solnedgång och tilltugg, grillade färdigköpta hamburgare och köpebröd som vi åt till middag och avslutade kvällen med munkar från Dunkin’ Donat. Film och en god natts sömn.

Jag och Gustaf på en av bryggorna.

Jag och Gustaf på en av bryggorna.

Lite fiske i ovädret!

Lite fiske i ovädret!

En som snart ger upp!

En som snart ger upp!

Den här gången skippade jag faktiskt morgondopp. Istället värmde jag vatten som jag tog i en hink och svabbade av mig med inne mot land. Funkar det med! Vi åt frallor till frukost, gjorde en rundtur på ön, åt varmkorv med bröd till lunch, fika på det och sedan åkte vi hem igen. På vägen hem började det regna. Första gången vi faktiskt åker och lägger till i regn.

Jag kan verkligen rekommendera att lägga till vid en klubbholme. Supersmidigt och trevligt! Älskar de möjligheter båtlivet ger. Det finns så mycket vackert att upptäcka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *