California cooking på Vassa Eggen

California cooking på Vassa Eggen

California cooking på Vassa Eggen

Missa inte Bruce Hill och hans fantastiska mat!

Missa inte Bruce Hill och hans fantastiska mat!

Är ni i Stockholm imorgon eller på torsdag måste ni ta chansen och testa på California Cooking på Vassa Eggen. San Franciscos framstående kock Bruce Hill kommer till Stockholm för ett tvådagars gästspel på Vassa Eggen den 26-27 september. Med utgångspunkt ur Kaliforniens mångkulturella matscen där mixen av såväl det asiatiska, mexikanska, italienska och ryska präglat matutbudet i flera decennier bjuds nu stockholmare på chansen att avsmaka California Cooking baserad på svenska råvaror.

Gästspel i Stockholm 26-27 september 2018.

Gästspel i Stockholm 26-27 september 2018.

Utvalda rätter från gästspelets meny.

Utvalda rätter från gästspelets meny.

Anrika Vassa Eggen.

Anrika Vassa Eggen.

Bruce Hill flyttade från Washington till San Francisco för 30 år sedan. Han har sedan dess varit en av de mest kreativa kockarna där. Han driver Bix, Picco, Zero Zero och FOG CITY. Bokningarna till Bruce gästspel i Stockholm släpptes redan i juni men har du tur kanske du kan reservera dig en plats. Det erbjuds två olika menyer. En long menu och en short menu. Till menyerna finns noga utvalt dryckespaket med vin och öl från Kalifornien.

Pilgrimsmussla.

Pilgrimsmussla.

Havskräfta.

Havskräfta.

Grillad lammnacke och bräss.

Grillad lammnacke och bräss.

Chokladtryffel.

Chokladtryffel.

Kunde inte nöja mig med en!

Kunde inte nöja mig med en!

Jag hade förmånen att under en mycket trevlig presslunch få avnjuta utvalda rätter och drycker från gästspelets meny. Det bjöds på pilgrimsmusslor från Norge, havskräftor från Orust, grillad lammnacke och bräss från Gotland och chokladtryfflar från San Francisco. Ölen, det vita och röda vinet och romen till respektive rätt satt som en smäck och gav en extra dimension till maten och upplevelsen.

Bruce Hill i egen hög person.

Bruce Hill i egen hög person.

Jag är starstruck!

Jag är starstruck!

Är du genuint matintresserad eller bara älskar mat, passa på att besöka restaurangen under dessa två dagar. Magiskt gott!

Jag hade inte varit på Vassa Eggen innan. Vassa Eggen räknas till en av Sveriges bästa restauranger. Den har sedan starten haft olika skepnader. Först lyxig gourmetrestaurang och nu högkvalitativt steakhouse med New York-känsla. Jag älskade stället! Mycket mysig lokal, avspänd atmosfär och service i världsklass. Hit vill jag garanterat komma tillbaka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *