California cooking på Vassa Eggen
Är ni i Stockholm imorgon eller på torsdag måste ni ta chansen och testa på California Cooking på Vassa Eggen. San Franciscos framstående kock Bruce Hill kommer till Stockholm för ett tvådagars gästspel på Vassa Eggen den 26-27 september. Med utgångspunkt ur Kaliforniens mångkulturella matscen där mixen av såväl det asiatiska, mexikanska, italienska och ryska präglat matutbudet i flera decennier bjuds nu stockholmare på chansen att avsmaka California Cooking baserad på svenska råvaror.
Bruce Hill flyttade från Washington till San Francisco för 30 år sedan. Han har sedan dess varit en av de mest kreativa kockarna där. Han driver Bix, Picco, Zero Zero och FOG CITY. Bokningarna till Bruce gästspel i Stockholm släpptes redan i juni men har du tur kanske du kan reservera dig en plats. Det erbjuds två olika menyer. En long menu och en short menu. Till menyerna finns noga utvalt dryckespaket med vin och öl från Kalifornien.
Jag hade förmånen att under en mycket trevlig presslunch få avnjuta utvalda rätter och drycker från gästspelets meny. Det bjöds på pilgrimsmusslor från Norge, havskräftor från Orust, grillad lammnacke och bräss från Gotland och chokladtryfflar från San Francisco. Ölen, det vita och röda vinet och romen till respektive rätt satt som en smäck och gav en extra dimension till maten och upplevelsen.
Är du genuint matintresserad eller bara älskar mat, passa på att besöka restaurangen under dessa två dagar. Magiskt gott!
Jag hade inte varit på Vassa Eggen innan. Vassa Eggen räknas till en av Sveriges bästa restauranger. Den har sedan starten haft olika skepnader. Först lyxig gourmetrestaurang och nu högkvalitativt steakhouse med New York-känsla. Jag älskade stället! Mycket mysig lokal, avspänd atmosfär och service i världsklass. Hit vill jag garanterat komma tillbaka!
Senaste kommentarer