Torskrygg med baconströssel

Torskrygg med baconströssel

Torskrygg med baconströssel

Vi försöker äta fisk minst 2-3 gånger i veckan. Lax är vår stora favorit. Otroligt smakrikt, gott och saftigt! Men variation förnöjer. Barnen och jag kollar på Sveriges mästerkock och där lagade en av deltagarna till torskrygg. Rätten hyllades och beskrevs i superlativer av sällan skådat slag. Ända sedan dess har Gustaf tjatat om att han vill ha torskrygg. En sådan önskan ska givetvis uppfyllas. I veckan åt vi därför torskrygg med baconströssel.

God och nyttig middag.

God och nyttig middag.

Torskryggen brynte jag först i het stekpanna för att få fin stekyta. Sedan la jag den i ugnssäker form och tillagade tills innertemperaturen var 52 grader. Fisken toppade jag vid servering med knaprigt bacon för att få extra piff på det hela. Det blir helt enkelt jättegott och en riktig smaksensation!

Torskrygg och tryffelmos.

Torskrygg och tryffelmos.

Till fisken blev det en nyttigare variant av tryffelmos. All grädde ersattes med lättmjölk. Blev lika gott för det!

En riktigt trevlig fiskrätt. Väldigt god även om den inte spelar i samma liga som lax ens i sin enklaste form.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *