Torskrygg med baconströssel
Vi försöker äta fisk minst 2-3 gånger i veckan. Lax är vår stora favorit. Otroligt smakrikt, gott och saftigt! Men variation förnöjer. Barnen och jag kollar på Sveriges mästerkock och där lagade en av deltagarna till torskrygg. Rätten hyllades och beskrevs i superlativer av sällan skådat slag. Ända sedan dess har Gustaf tjatat om att han vill ha torskrygg. En sådan önskan ska givetvis uppfyllas. I veckan åt vi därför torskrygg med baconströssel.
Torskryggen brynte jag först i het stekpanna för att få fin stekyta. Sedan la jag den i ugnssäker form och tillagade tills innertemperaturen var 52 grader. Fisken toppade jag vid servering med knaprigt bacon för att få extra piff på det hela. Det blir helt enkelt jättegott och en riktig smaksensation!
Till fisken blev det en nyttigare variant av tryffelmos. All grädde ersattes med lättmjölk. Blev lika gott för det!
En riktigt trevlig fiskrätt. Väldigt god även om den inte spelar i samma liga som lax ens i sin enklaste form.
Senaste kommentarer