Veckans matleverans från Middagsfrid

Som jag har skrivit några gånger nu så kommer jag ha färdiga menyer och matkassar hemlevererade till mig de närmaste veckorna. Först ut är Stora Matkassen från Middagsfrid. Halva priset fick jag betala, dvs lite drygt 450 kr (normalpris 895 kr).

Matleverans från Middagsfrid

Igår fick jag leveransen av matvaror och recept. Det första som slog mig var att samtliga varor verkade väl genomtänkta, noga utvalda vad gäller begränsat innehåll av tillsatser och e-ämnen, hade hög kvalitet av bra och välkända märken, mycket ekologiskt och otroligt fräscha grönsaker/rotfrukter. Stor tumme upp!

Innehållet i de två matkassarna

Nästa reaktion var att det var väldigt lite mat till det höga (ordinarie) priset. Jag visste inte att det var så pass mycket som inte medföljde utan som man var tvungen att komplettera med som ris, pasta, kryddor, smör, olika oljor och vinäger, vitlök, tomatpuré, buljongtärningar, etc.Vissa av dessa saker tycker jag borde ha funnits i leveransen. Tumme ner.

När jag sedan läste igenom veckans menyn blev det stor tumme upp igen! Jag vet inte om jag haft tur eller om varje vecka bjuder på så god mat, men de här fem rätterna känns som guldkorn varenda rätt! Fyra av de fem rätterna går snabbt att laga till. En kräver lite mer pill men kommer säkert vara värt den extra ansträngningen.

De kassar och rätter vi testat förut tycker vi har haft en sned fördelning mellan kolhydrater och protein (mycket ris/pasta/potatis och lite kött/fisk/fågel) men dessa rätter ser i alla fall på pappret ut att ha en bättre fördelning. Grönsakerna till verkar goda och barnvänliga och väl genomtänkta.

Häng med i veckan så får ni se vad kassen bjöd på!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *