Kiwi och sparris
I veckan var jag återigen på ett event med kiwi och sparris i fokus, inbjuden av Go greener feel better. Mottot är go greener feel better with European fruit & vegetables. Dels vill man få oss att äta mer frukt och grönt, minst 500 gram per dag om inte mer. Dels ska vi helst välja europeisk frukt av hänsyn till allt från miljö till näringsinnehåll och pris. Den här gången höll vi till på restaurang Gastropol.
Temat för lunchen var som sagt hälsa och hållbarhet. Lunchen baserades på kiwi och sparris och precis som sist var odlare från Grekland på plats och berättade om sin produktion och om kiwin och sparrisens fördelar. Den här gången var dietisten Anna Hamilton inbjuden och medans vi njöt av fantastiskt god mat pratade hon om hälsa, kvinnohälsa i synnerhet, samt betydelsen av att inkludera frukt och grönt i maten. Mest fokuserade hon på vikten av att få i sig fiber och c-vitamin. Kort sammanfattat, lär dig kiwi-tricket. 2 kiwi och en matsked chiafrön om dagen håller dietisten borta från magen!
Eventet höll som sagt till på Restaurang Gastropol. Vi bjöds först på lite tilltugg och mousserande medan man minglade runt. Vid bordet bjöds vi på till förrätt Jordärtskockssoppa med sparriscrunch (och bröd). Varmrätt Sparrisrisotto med parmesan. Till efterrätt Cheesecake med kiwi, lime och basilika. Riktigt gott!
Tack Anna Oldne PR & Event för ett gott och bra uppstyrt event!
Senaste kommentarer