Pulled pork som smälter i munnen

Pulled pork som smälter i munnen
Pulled pork som smälter i munnen

Jag kan villigt erkänna att Pulled Pork är något av det absolut bästa jag vet. Det finns 100-tals olika recept. De flesta i ugn, gryta på spisen, i Crock Pot/slow cooker eller på grillen. Jag föredrar att använda Crock Pot. Så bra, framför allt för långkok som detta. Jag har ett standardrecept jag alltid följer men nu har jag blivit inspirerad av ett nytt recept. Resultatet blev grymt gott (fattar ni skämtet? Griskött – grymt gott)! En pulled pork som smälter i munnen!

Pulled pork måste tillagas i flera timmar i svag värme, men den är mycket enkel att göra och resultatet låter verkligen vänta på sig!

Passar perfekt till exempelvis tacos eller hamburgare.

Kött och kryddor till rubben.
Kött och kryddor till rubben.
Köttet är insmort i kryddor och har vilat 12 timmar i kylen.
Köttet är insmort i kryddor och har vilat 12 timmar i kylen.
Efter 7 timmar på svag värme.
Efter 7 timmar på svag värme.
Hemgjord grillsås som ska blandas med köttet.
Hemgjord grillsås som ska blandas med köttet.
Såsen är blandad i köttet och nu ska härligheten gå en timme till på svag värme.
Såsen är blandad i köttet och nu ska härligheten gå en timme till på svag värme.
Färdigt, men måste blandas runt.
Färdigt, men måste blandas runt.
Pulled pork som smälter i munnen
Pulled pork som smälter i munnen

Pulled pork, 6-8 port

Rub:
1 1/2 kilo fläskkarré
5 finrivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk farinsocker
1 msk stött spiskummin
1 msk flingsalt
1 1/2 tsk cayennepeppar

Grillsås:
2 dl ketchup
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl farinsocker
1 msk worcestersås
Några droppar tabasco
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Stick i köttet med en gaffel för att alla kryddor ska kunna ta sig in. Skala och finriv vitlöken. Blanda alla ingredienser till rubben i en skål. Gnid in köttet, täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.

Lägg köttet i Crock Pot och låt gå på 7 timmar på låg effekt. Under tiden blandar du samman ingredienserna till grillsåsen. När 7 timmar har gått, dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Häll ned grillsåsen och rör om. Låt gå ytterligare en timme på låg effekt.

Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med valfria tillbehör!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *