Pulled pork som smälter i munnen
Jag kan villigt erkänna att Pulled Pork är något av det absolut bästa jag vet. Det finns 100-tals olika recept. De flesta i ugn, gryta på spisen, i Crock Pot/slow cooker eller på grillen. Jag föredrar att använda Crock Pot. Så bra, framför allt för långkok som detta. Jag har ett standardrecept jag alltid följer men nu har jag blivit inspirerad av ett nytt recept. Resultatet blev grymt gott (fattar ni skämtet? Griskött – grymt gott)! En pulled pork som smälter i munnen!
Pulled pork måste tillagas i flera timmar i svag värme, men den är mycket enkel att göra och resultatet låter verkligen vänta på sig!
Passar perfekt till exempelvis tacos eller hamburgare.
Pulled pork, 6-8 port
Rub:
1 1/2 kilo fläskkarré
5 finrivna vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk farinsocker
1 msk stött spiskummin
1 msk flingsalt
1 1/2 tsk cayennepeppar
Grillsås:
2 dl ketchup
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl farinsocker
1 msk worcestersås
Några droppar tabasco
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Stick i köttet med en gaffel för att alla kryddor ska kunna ta sig in. Skala och finriv vitlöken. Blanda alla ingredienser till rubben i en skål. Gnid in köttet, täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
Lägg köttet i Crock Pot och låt gå på 7 timmar på låg effekt. Under tiden blandar du samman ingredienserna till grillsåsen. När 7 timmar har gått, dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Häll ned grillsåsen och rör om. Låt gå ytterligare en timme på låg effekt.
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med valfria tillbehör!
Senaste kommentarer