Ugnsbakad falukorv i Crock Pot

Idag testade jag att göra Ugnsbakad falukorv i Crock Pot

Idag testade jag att göra Ugnsbakad falukorv i Crock Pot

En av familjens favoriträtter är falukorv. Stekt falukorv, Korv Stroganoff, Korvgryta, Ugnsbakad falukorv. Det finns många rätter man kan skapa av denna råvara. Idag testade jag att göra Ugnsbakad falukorv i Crock Pot.

Ned med alla ingredienser i Crock Pot

Ned med alla ingredienser i Crock Pot

Bakad falukorv är en riktig familjefavorit. Ibland är det allra enklaste också det godaste. Rätten är oerhört lätt att tillaga. Jag började med att ta en burk plommontomater och lägga i botten av Crock Pot. Sedan la jag ner en falukorv, fyllde den med äppelskivor och gul lök, toppade med senap och västerbottenost. Självklart salt och peppar också. 4 timmar senare var maten klar.

Färdig Crock Potbakad falukorv

Färdig Crock Potbakad falukorv

Vackert och gott!

Vackert och gott!

Åh, vad gott det blev! Smakerna verkligen gifte sig i munnen. Jag brukar inte använda tomater i burk när jag lagar ugnsbakad falukorv men i den Crock Potbakade falukorven satte tomaterna verkligen pricken över i. Tillsammans med hemgjord senap (missa INTE), pasta och en fräsch grönsallad blev det en helt fantastiskt god middag.

Korven på ett fint serveringsfat!

Korven på ett fint serveringsfat!

Bakad falukorv i Crock Pot, 4 port

800 g falukorv
1 grönt äpple
1 gul lök
1 burk plommontomater
Riven västerbottenost
Senap
Salt & peppar

Skär skåror i falukorven. Skiva lök och äpple. Öppna burken med plommontomater. Häll ned i Crock Pot. Lägg ner falukorven på tomaterna. Fyll skårorna med äpple och lök. Ringla över senap och toppa med Västerbottenost. Krydda med salt och peppar. Lägg på locket. Kör på låg effekt i 4 timmar. Servera med extra senap, ketchup, pasta och grönsallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Fröken M skriver:

  Det där såg ju rikigt gott ut ! Måste verkligen testa att laga korv i min potta !

  ”pysslar och grejar” är ingen ingen överdrift i vårt liv just nu, och hade jag vetat vad det faktiskt innebär att bygga lösvirkeshus så hade jag förmodligen ”hoppat av” det tåget för länge sen…
  Men nu är det bara en vecka kvar tills vi får ett eget hem igen och jag biter ihop !
  Intalar mig att det blir lugnt sen och blickar fram emot jul.

  Vill ju oxå så gärna ses. Vi kanske kan få ihop något efter nyår ?

  KRAM

 2. Jag undrar om du har en annan burk i krockpotten

 3. Jessica Sundberg skriver:

  Nej det har jag inte!

 4. Carina skriver:

  Hej.
  Gjorde denna idag. Men kommer nog inte göra den igen. Tyvärr blev det inte i vår smak.

 5. Jessica Sundberg skriver:

  Så kan det ju vara. Smaken är som baken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *