Ugnsbakad lax med fräsch primörsallad
Kvällens middag blev ugnsbakad lax. Allt som behövs för 6 portioner är en laxfilé på ca 800 gram, 2 dl vispgrädde, sweet chli-sås efter smak som vispas ner i grädden, salt och peppar. Jag hade en överbliven bit brieost i kylen. Jag gjorde två skåror i laxfilén som jag fyllde med osten. Sen hällde jag gräddblandningen över laxen och gratinerade i ugnen 15-20 minuter i 200 grader. Till detta serverade jag en primörsallad bestående av lätt kokta primörmorötter, lätt kokt grön sparris, kokta små rödbetor, rädisor, skivad knipplök, babyspenat, galiamelon, och körsbärstomater. Över salladen hällde jag en dressing gjord på zest och saft från en citron, 4 msk rapsolja, 1 msk honung, salt och peppar. Vi toppade med flagad parmesanost.
Maten var så underbart god. Jag tror aldrig jag lagat så god lax och salladen var fantastisk!!!!!!!!!!!!! Stort MUMS!!!!!!!!!!!
Senaste kommentarer