Vackra lättgjorda äppelrosor som dessert

Vackra lättgjorda äppelrosor som dessert

Vackra lättgjorda äppelrosor som dessert

Har du testat att göra äppelrosor? En otroligt vacker och lättgjord dessert! De är fantastiska, både till utseende och smak. Basen är enbart smördeg och äpple. Jag misslyckades lite med mina då jag helt plötsligt fick ett sånt sötsug och bara var tvungen att så snabbt som möjligt slänga ihop ett par rosor. Det enda jag hade hemma var frysta smördegsplattor och jag gav dom inte tid att tina ordentligt och inte skar jag äpplena tillräckligt tunna. Är man sugen så är man!

Kavla ut smördegen och skär i remsor

Kavla ut smördegen och skär i remsor

Lägg på tunt skivat äpple och rulla ihop

Lägg på tunt skivat äpple och rulla ihop

Dags för gräddning!

Dags för gräddning!

Färdiggräddade rosor!

Färdiggräddade rosor!

Tips är att använder du fryst smördeg, se till att tina den ordentligt först. Tips nummer två är att hyvla äppelskivorna ganska tunna, gärna med hjälp av mandolin för bästa resultat. Annars är det lätt som en äppelplätt! Perfekt dessert till påsk eller närhelst du känner för något gott!

Äppelrosor, 6 st

2 äpplen
saft från 1/2 citron
3 msk aprikosmarmelad
ett ark smördeg
kanel
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela citronen. Pressa ur saften från en av halvorna i en skål som du fyllt till hälften med vatten. Dela och kärna ur äpplena. Skiva så tunt du kan. Lägg äppelskivorna i citronvattnet. Stoppa in skålen i mikron i 3 minuter på högsta effekt eller tills äpplena är mjuka.
Kavla ut smördegen och skär i sex remsor. Bred ut aprikosmarmelad på ena halvan av varje smördegsremsa. Lägg på äpplena. Ju tätare du lägger dem desto finare rosor kommer du att få. Krydda med kanel. Vik resterande smördeg över äpplena och rulla ihop. Stoppa ned i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Grädda 40-45 minuter i mitten av ugnen. Pudra med florsocker innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *