Hälsodrycken Kombucha tar världen med storm

Hälsa ska vara enkelt. Det är inget hokuspokus. Ät bra och balanserat, rör på dig, fyll livet med sådant som gör dig glad och ger energi. Det är min trollformel för att må bra. Sedan kan man såklart hjälpa hälsan på traven. Vad gäller kosten är jag ingen expert men man ska äta balanserat och se till att få i sig nödvändiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. För de flesta räcker det att äta vanlig mat men av olika anledningar, kanske är man allergisk mot fisk, är vegetarian etc, kan kosttillskott behöva tillföras. Mycket fokus har börjat ligga på magen. Mår magen bra mår resten av kroppen bra. Detta uppnås genom probiotika som vi får i oss via tex kombucha, syrade grönsaker och kefir. Just hälsodrycken Kombucha tar världen med storm.

Hälsodrycken Kombucha tar världen med storm

Hälsodrycken Kombucha tar världen med storm

Kombucha är ett fermenterat, dvs jäst, te sprängfyllt med nyttigheter som b-vitaminer, nyttiga mjölksyrebakterier och antioxidanter. Den levande bakteriekulturen kan verka lugnande för magen och matsmältningen, kan ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan. B-vitaminerna hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett, ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska.

Kombucha fungerar till frukost, lunch, middag, efter ett träningspass eller när helst du är törstig eller behöver en energikick. Gott är det också. För vissa kan det krävas några gånger innan man gillar drycken, andra gillar den på en gång! I USA har den helt tagit över kylda drycker-hyllan. Läsk finns knappt längre. Den har förflyttats till skämshyllan.

Humm passade perfekt att dricka till påskbuffén!

Humm passade perfekt att dricka till påskbuffén!

När jag var hos Kronfågel på inspirationslunch häromveckan blev jag bjuden på kombucha från nya aktören Humm. Humm har bryggt kombucha i över 20 år och bryggningen bygger på  ett ärvt familjerecept. De har ett fantastisk sortiment av olika smaker på drycken. 9 olika, inklusive en original/naturell. Samtliga smaker är rätt milda och inte särskilt dominanta, Svårt att säga vilken som är godast, smaken är ju som baken (delad). Kokos/lime, jordgubb och granatäpple är några av favoriterna. Hela familjen, även barnen, gillade drycken. Bra betyg alltså!

Flaskstorleken är ca 410 ml och priset i butik ligger mellan 32,50:- upp till 49:- beroende var och vem som säljer. Efter sommaren kommer drycken att produceras i Sverige, och förhoppningen är att de då får ner kostnaderna och drycken kan bli billigare för oss att köpa. Jag har inte riktigt koll på var drycken säljs här i Sverige. Jag hittade mina på Urban Deli i Stockholm.

Har ni ännu inte testat Kombucha rekommenderar jag det starkt. Gott och hälsosamt i en lätthanterlig flaska!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *