Vardagen är åter här

Vardagen är åter här.

Vardagen är åter här.

Fräs köttfärs. Häll ned rivna rotfrukter och hackad lök.

Fräs köttfärs. Häll ned rivna rotfrukter och hackad lök.

Ned med övriga ingredienser.

Ned med övriga ingredienser.

Tillaga med omrörningsfuknktion på svag värme i 6-8 timmar.

Tillaga med omrörningsfuknktion på svag värme i 6-8 timmar.

Min semester är slut för den här sommaren. Jag skulle verkligen inte ha något emot att vara ledig några veckor till. Men vardagen är åter här! Dags att få lite mer struktur på vardagen. Inte minst på maten. För många kanske det har blivit lite väl mycket chips och godis, grillning, feta korvar och onyttiga potatissallader, glassar, bullar och efterrätter. Jag har verkligen njutit av varenda tugga men nu ska det goda varvas med minst lika god men kanske nyttigare vardagsmat.

Färdig bolognese.

Färdig bolognese.

När det kommer till att på ett smidigt sätt laga god och nyttig vardagsmat kommer min Crock-Pot verkligen till sin rätta. Man vill ju fortfarande ha tid att hänga på stranden, altanen eller uteserveringen på helger och kvällar. Medan jag och familjen hängde på badet vid Lillsjön i söndags tillagade min Crock-Pot en härlig, mustig bolognese i åtta timmar. Det blev idag en riktigt god och nyttig start på vardagsmaten tillsammans med nykokt pasta och grönsaker.

Perfekt vardagsmiddag!

Perfekt vardagsmiddag!

Köttfärssås Bolognese, 6 port

800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Häll ned i Crock-Pot.  Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Sätt på locket och låt gå på svag värme i 6-8 timmar. Smaka av med salt, svartpeppar, oregano och basilika.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. sandra skriver:

    Vad smart det verkar vara med en crock-pot alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *