Vardagen är här

Vardagen är här - Bäst att ligga steget före!

Vardagen är här – Bäst att ligga steget före!

Börjar sommarsemestern lida mot sitt slut? Eller har du redan börjat jobba? Själv började jag jobba i måndags. Barnen har fortfarande sommarlov men det är inte många dagar kvar innan det nya läsåret startar. Barnens aktiviteter drar också igång med allt vad det innebär av skjuts, fix och trix. Vardagen är här helt enkelt. Bäst att ligga steget före och bunkra upp i kyl och frys.

Frysen är full med sommarens skörd av hallon, blåbär och vinbär. Jag gjorde ett nytt försök i blåbärsskogen häromdagen. Gav dock upp efter en halvtimme. Det som fanns var små, ynkliga, torra blåbär. Inte värda tiden och mödan att plocka. Det har regnat för lite där jag bor helt enkelt. Vi får hålla till godo med det jag plockade tidigare på säsongen.

Otroligt smidigt att tillaga köttbullarna på en plåt i ugnen.

Otroligt smidigt att tillaga köttbullarna på en plåt i ugnen.

Jag blev sugen på att göra hemgjorda köttbullar när jag skrev inlägget om båtmat. Perfekt att ha ett lass liggande i frysen. Det bästa är att passa på att göra ett kilo extra när man ändå ska äta. Eller som nu när jag bara förberedde för infrysning.

Skjuts in i ugnen!

Skjuts in i ugnen!

Den här gången valde jag att laga till köttbullarna i ugnen. Så skönt att slippa stekos i hela huset. Det enda man förlorar är den goda smörsmaken från stekningen. Det spelar dock ingen roll när bullarna ändå ska frysas in. Då kan man ju värma dom i panna med smör när de ska ätas istället.

Köttbullarna är klara!

Köttbullarna är klara!

Har du en Crock Pot kan du med fördel använda denna – supersmidigt och perfekt resultat!

Nu får de ligga i frysen och plockas fram en stressig vardag!

Nu får de ligga i frysen och plockas fram en stressig vardag!

Självklart tog jag en köttbulle och stoppade i munnen för provsmak. Mums! Dom här ser jag fram emot att få äta till middag.

Köttbullar, ca 4 port

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
500 g nötfärs
salt+peppar

Jag tog 1/2 dl ströbröd och 1 dl vatten och detta fick stå i ca 10 min. I med en finriven gul lök, 500 g nötfärs, salt och peppar. Blanda, forma till runda köttbullar med sked doppad i vatten och ner i en ugnsplåt. Stek i ca 20-25 minuter i 200 grader.

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *