Vardagen är här
Börjar sommarsemestern lida mot sitt slut? Eller har du redan börjat jobba? Själv började jag jobba i måndags. Barnen har fortfarande sommarlov men det är inte många dagar kvar innan det nya läsåret startar. Barnens aktiviteter drar också igång med allt vad det innebär av skjuts, fix och trix. Vardagen är här helt enkelt. Bäst att ligga steget före och bunkra upp i kyl och frys.
Frysen är full med sommarens skörd av hallon, blåbär och vinbär. Jag gjorde ett nytt försök i blåbärsskogen häromdagen. Gav dock upp efter en halvtimme. Det som fanns var små, ynkliga, torra blåbär. Inte värda tiden och mödan att plocka. Det har regnat för lite där jag bor helt enkelt. Vi får hålla till godo med det jag plockade tidigare på säsongen.
Jag blev sugen på att göra hemgjorda köttbullar när jag skrev inlägget om båtmat. Perfekt att ha ett lass liggande i frysen. Det bästa är att passa på att göra ett kilo extra när man ändå ska äta. Eller som nu när jag bara förberedde för infrysning.
Den här gången valde jag att laga till köttbullarna i ugnen. Så skönt att slippa stekos i hela huset. Det enda man förlorar är den goda smörsmaken från stekningen. Det spelar dock ingen roll när bullarna ändå ska frysas in. Då kan man ju värma dom i panna med smör när de ska ätas istället.
Har du en Crock Pot kan du med fördel använda denna – supersmidigt och perfekt resultat!
Självklart tog jag en köttbulle och stoppade i munnen för provsmak. Mums! Dom här ser jag fram emot att få äta till middag.
Köttbullar, ca 4 port
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
500 g nötfärs
salt+peppar
Jag tog 1/2 dl ströbröd och 1 dl vatten och detta fick stå i ca 10 min. I med en finriven gul lök, 500 g nötfärs, salt och peppar. Blanda, forma till runda köttbullar med sked doppad i vatten och ner i en ugnsplåt. Stek i ca 20-25 minuter i 200 grader.
Senaste kommentarer