Jätteviktig bokrelease och tävling

Jätteviktig bokrelease!

Jätteviktig bokrelease!

Underbara Terese Alvén med sin nya bok Jätteviktig

Underbara Terese Alvén med sin nya bok Jätteviktig

Ikväll var jag och minglade på en jätteviktig bokrelease. Det är min mycket kära kompis, bloggkollega, författare, instruktör och inspiratör Terese Alvén, även känd som Spark i baken, som imorgon kommer ut med sin nya (och fjärde) bok Jätteviktig – att må bra efter en ätstörning. Boken är en fristående fortsättning på självbiografin Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild som kom för nästan exakt tre år sedan.

Underbart rawfood-fika från Gott by Malin!

Underbart rawfood-fika från Gott by Malin!

Terese Alvén visar i sina båda böcker att det går att bli fri från ätstörningar och i nya boken Jätteviktig ger hon råd, tillförsikt och inspiration till alla som kämpar med att ta sig ur ett jobbigt förhållande till mat, träning och vikt. Förutom att få hjälp i kniviga situationer i livet som kan vara tuffa för någon som lever med en ätstörning får vi ta del av Tereses personliga upplevelser samt träffa andra som varit i samma situation. Vi möter tex Niclas Christoffer och Emma Igelström.

Boken ger hopp till alla med en ätstörning, men den är också jätteviktig för anhöriga, tränare, gympersonal, lärare, skolsköterskor och andra som träffar unga människor. Boken fokuserar på det friska med konkreta tips och övningar för att må som allra bäst.

Terese berättar mer om innehållet i sin nya bok.

Terese berättar mer om innehållet i sin nya bok.

Vi var ett gäng utvalda kompisar, bloggare, kollegor, förlagspersoner etc som fick mingla runt, njuta av riktigt goda raw food-bakverk från Gott by Malin och smoothies från Innocent. Sedan fick vi lyssna till en intressant paneldiskussion om träning och ätstörningar. Medverkade gjorde Stefanie Nold på Frisk & Fri (riksföreningen mot ätstörningar), Gabriella från Puls & Träning samt hälsobloggaren Anna Lissjanis som själv drabbats av anorexi och ortorexi. De tog bland annat upp frågorna Hur kan man träna när man har/har haft en ätstörning? Hur gör man om någon annan i gymmet verkar må dåligt? Hur vi får fler att uppleva rörelseglädje istället för hälsohets? Mycket intressant och tyvärr ständigt lika aktuella ämnen, inte minst nu i januari!!!

Tack Terese för de värmande orden!

Tack Terese för de värmande orden!

Vi fick sedan köpa boken till specialpris. Terese signerade såklart boken till de som ville och det är självklart jag ville ha min signerad. Jag blev väldigt rörd över hennes fina ord i min bok. Vad jag då inte visste var att jag faktiskt inte behövt köpa boken då stans trevligaste PR-byrå, EditK, redan fixat en bok åt mig (TACK). Jag tänkte därför tävla ut ett exemplar av Jätteviktig till en (1) av er. Det enda ni behöver göra är att i en kommentar till detta inlägg tala om vad Terese andra två böcker förutom Viktig och Jätteviktig heter samt motivera varför just du ska vinna. Tävlingen avslutas nu på söndag 24/1 kl 20:00.

Stort TACK till underbara Terese för en trevlig kväll och lycka till med försäljningen av din nya bok!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Terese Alvén skriver:

  Tack fina du för att du kom igår – du hjälpte till att göra min kväll magisk! Hoppas du gillar nya boken. KRAM

 2. Sara Thim skriver:

  O vad jag vill vinna denna bok! Har tänkt att köpa den själv för jag måste läsa den. Terese är en STOR inspirationskälla till mig. Har mött henne en gång på bokmässan i Göteborg och vilken känsla! Jag har själv (eller har) en ätstörning, kämpar varje dag för att bli frisk och bli av med alla tankar. Att vara frisk är inte bara att fungera i vardagslivet och ha en ”normal” vikt, det är att också ha en naturlig inställning till mat och tankar om sin egen kropp. Detta kämpar jag mest i princip dagligen, kommit lång väg till ett helt friskt liv men har ännu en bit att gå. Terese får mig att tro att det faktiskt går att bli helt frisk.
  Tror att boken kan hjälpa mig att ta de där sista stegen, att få läsa om flera som gjort den resan och klarat av det.
  Hennes andra böcker heter: Träna tillsammans med familjen, träna tillsammans med Tia och viktig från matmissbrukare till träningsförebild

 3. Janina skriver:

  Hennes andra böcker heter Träna tillsammans med familjen och Träna tillsammans med Tia.
  Jag skulle väldigt gärna vinna denna bok då jag är älskade hennes första bok om ätstörningar och tycker denna bok är precis vad marknaden (och jag) behöver. Jag har haft anorexi i sju år och har bestämt mig för att bli frisk en gång för alla. Flyttade hemifrån i höstas för att studera med det slutade med sjukskrivning och dagvård. Jag kämpar med dagvårdsbehandling nu och har lovat mig själv att göra det grundligt och inte stressa vidare i livet. Denna bok skulle jag vilja ha med mig på min resa som stöd. Drömmer om att komma tillbaka till träning och fysisk aktivitet på en hälsosam nivå, utan tvång. Och jag vill hitta en positiv och frisk syn på mat, träning och hälsa överlag och det tycker jag Terese bidrar så bra med.

 4. Linda Assarsson skriver:

  Böckerna heter:
  Träna tillsammans med familjen och Träna tillsammans med Tia.

  Jag läste boken Viktig och kände igen mig i typ allt!
  Har en bakgrund med anorexi i 20 år, så den boken berörde verkligen och gav mig mycket!
  Den nya boken vill jag ha för den är såå mycket där jag är nu, efter tiden i ätströningshelvetet!
  Jag är numera nykter anorektiker, och strävar efter att finna mig själv, finna balans och finna vägen till lyckan-till det verkliga livet, det utan ätstörningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *