Släktlunch med finporslinet

Idag hade vi trevligt lunchsällskap. Mattias föräldrar som bor i Östersund var nere på en snabbvisit och kom och åt lunch hos oss idag. Även min mamma kom förbi på lunch. Jag passade på att duka med finaste porslinet, finaste besticken och finaste glasen. Porslinet är Ittala Taika som jag samlar på och brukar önska mig till födelsedagspresent. Jag har nu fått ihop sex stora tallrikar, fyra assietter, två djupa skålar och en kopp. Glasen är från Storsjöhyttan och heter Jämtlandsservisen. Jag har åtta vinglas, två champagneglas och tre selterglas. Även dessa brukar jag önska mig till till min födelsedag. Självklart köper jag både porslin och glas själv vid andra tillfällen, annars blir samlingen väl aldrig komplett!

Inte bara dukningen la jag extra stor vikt utan även lunchmaten. Vi började med tilltugg och drink.

Trots regnet grillade vi. Vi hade marinerat fläskkarré. Denna gång använde vi färdigköpt marinad och den måste vi definitivt köpa fler gånger. Det var Santa Maria BBQ marinade Smoky Honey. Galet god!!! Till köttet grillade vi baconlindad grillkorv (vi använde oss av grillkorv med hög mängd kött från Solna korv – dubbelt så dyr men dubbelt så god) och grönsaksspett med färska champinjoner, squash och grönt äpple. Till maten hade vi hemgjorda ugnsbakade potatisklyftor och blandad sallad. Bearnaisesås, grillsås och tzatziki till såser. Vin och vatten till maten.

Efter maten serverade vi ost och kex.

Som om inte detta var nog bjöd vi på smaskig efterrätt. Mamma hade gjort en blåbärspaj och till detta serverade vi hemgjord glass, denna gång hade jag blandat vaniljvispen med hackad schweizernöt. Kaffe och te. Mycket, mycket gott!

Vi hade verkligen en trevlig för- och eftermiddag. Tack ska ni ha!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.