Världens godaste korv stroganoff i Crock Pot

Här ska lagas Världens godaste korv stroganoff i Crock Pot

Här ska lagas Världens godaste korv stroganoff i Crock Pot

Jag fräser både korv och lök innan tillagning för bästa smak.

Jag fräser både korv och lök innan tillagning för bästa smak.

Att laga mat i Crock Pot är verkligen supersmidigt och får maten att smaka så mycket bättre än vid snabb tillagning på spisen. Kvällens middag blev en favorit i repris, världens godaste korv stroganoff i Crock Pot. Kan låta onödigt att låta något koka 3.5 timmar när samma rätt bara tar 15-20 minuter på spisen. Men jag lovar, det är sååå värt det. Mustigare och mer smakrikt får man leta efter.

Ner med allt och låt gå 3 timmar på låg.

Ner med allt och låt gå 3 timmar på låg.

Ett tips är att använda falukorv av hög kvalitet med hög kötthalt. Kostar det så smakar det bättre, det är ett faktum. En fin krossad tomat gör inte saken sämre.

Den här maträtten gör garanterat succé bland både barn och vuxna. Korv när den smakar som bäst!

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff, 4 port

800 g falukorv
1 gul lök
1 förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
salt, peppar och paprikapulver.

Skärv falukorv i strimlor. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i grytan om den klarar det eller i stekpanna på spisen ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i krossade tomater, tomatpuré samt lite vatten. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Låt gå på svag värme i 3 timmar. Tillsätt sedan matlagningsgrädde eller vispgrädde och låt gå ytterligare 30 minuter. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera med ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. kjell wiberg skriver:

    Jag lagade korv stroganoff enl detta recept i går i min slow cooker. Jag la in allt i slow cookern utan att bryna korv och lök. Körde 3 tim låg hade sen i creme fraiche 2 dl paprika och chili körde 30 min till. Vi har ätit detta idag. Det blev jättegott god smak på hela rätten. Rikligt med mat. Tack för receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *