Årets köttbulle

Årets köttbulle

Årets köttbulle

Köttbullar är ett givet inslag på mångas julbord. Jul utan köttbullar är ingen riktig jul i för många. Jag rullar ofta mina egna till jul, men när tiden kniper tar även jag till Mamma Scan. Har man inte tid att göra egna men ändå vill ha köttbullar av hög kvalitet presenterar min favoritrestaurang Kalf & Hansen årets köttbulle 2018. Årets köttbulle är både klimatsmart och god.

Kalf & Hansens senaste restaurangtillskott i Vasastan.

Kalf & Hansens senaste restaurangtillskott i Vasastan.

En riktigt mysig och hemtrevlig restaurang.

En riktigt mysig och hemtrevlig restaurang.

Vilken inspirerande miljö!

Vilken inspirerande miljö!

Kalf & Hansen lagar köttbullar och frikadeller året om. Det är liksom restaurangens signum. Men till jul är köttbullarna som sagt extra viktiga. För att göra köttbullen klimatsmart har Kalf & Hansen valt att ersätta nötköttet med fläskkött för miljöns skull. Att äta mindre rött kött har länge varit en av de saker man själv kan göra för klimatet då nötkött orsakar ca fyra gånger mer koldioxidutsläpp än fläskkött, enligt livsmedelsverket. De stannar dock inte där. De har också tagit fram en vegetarisk och en fiskköttbulle som båda passar utmärkt på julbordet.

Det här brödet alltså! Makalöst gott!

Det här brödet alltså! Makalöst gott!

När det gäller smakerna har Kalf & Hansen valt att lyfta fram de traditionella julsmakerna. Köttbullen gjord på fläskkött har smaksatts med kryddpeppar. Fisken har fått smak av saffran och citron. Det vegetariska alternativet är smaksatt med kryddnejlika. Alla tre sorter är 100% ekologiska och serveras på Kalf & Hansens restauranger under december månad. Man kan också köpa med dem hem, stekta styckvis eller rå frysta.

En Stockholm med kycklingköttbullar.

En Stockholm med kycklingköttbullar.

To die for!

To die for!

Jag besökte den nya restaurangen som ligger i Vasastan, Rörstrandsgatan 3, häromdagen. Oerhört mysig restaurang i två plan. Tyvärr hade de inte börjat servera julköttbullarna ännu men jag fick njuta av deras storsäljare Stockholm. Jag valde kycklingköttbullar till min rätt som serverades med morot, potatis och säsongens varma grönsaker. Till detta det grymt goda surdegsbrödet, som man för övrigt kan köpa med hem, samt chilimajjo-sås. Kan lätt säga att maten på Kalf & Hansen är värt en omväg. Oerhört fräscht och gott och att allt är ekologiskt och närodlat gör inte saken sämre!

*** Lunchen blev jag bjuden på men alla superlativ är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *