Världens godaste köttfärsbiffar
Till middag idag gjorde jag världens godaste köttfärsbiffar. Egentligen en riktigt simpel maträtt som tillsammans men tillsammans med god sås, kokt potatis, lingonsylt och grönsaker smakar det så gott. Det tar sin lilla tid att blanda smet, forma och steka biffar. Sedan skala och koka potatis, göra sås från grunden och hacka grönsaker. Men det är så värt det!
Köttfärsbiffar, 4 port
8oo g köttfärs
5 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 finriven gul lök
1 msk kalvfond
1 ägg
salt + peppar
Blanda ströbröd och vatten eller mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5-10 minuter. Riv löken. Blanda ner köttfärs, lök, fond, ägg, salt och peppar i bunken. Blanda till en jämn smet. Forma till biffar. Stek i smör i stekpanna ca 3-4 minuter på var sida. Lägg sedan biffarna på en ugnssäker form och låt dom steka klart i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
Brunsås
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde (mjölk för ett magrare alternativ)
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
Lingonsylt
salt och peppar
Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och lingonsylt.
Senaste kommentarer