Vegetariska piroger
Något som är riktigt gott är frasiga och goda piroger. Perfekt att ladda frysen med, ta med på utflykten eller båtsemestern. Idag valde jag att göra vegetariska piroger på quornfärs, supergott! Självklart går det lika bra att använda vanlig köttfärs om man vill det.
Som pajdeg använde jag mig av färdig smördeg. Dels blir pirogerna härligt frasiga, dels är det enkelt och bekvämt och perfekt när tiden tryter.
Riktigt smaskiga piroger! Lika goda kalla som varma!
Små goda quornfärspiroger
4 smördegsplattor
fyllning
400 g quornfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
Vatten
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med quornfärsen i smör i en stekpanna. Rör ned tomatpuré och vatten. Låt koka ihop minst 20 min, helst längre. Fyll på med vatten under tiden om det behövs. Den ska vara ganska torr sedan när den kokat klart. Krydda. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Senaste kommentarer