Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

Något som är riktigt gott är frasiga och goda piroger. Perfekt att ladda frysen med, ta med på utflykten eller båtsemestern. Idag valde jag att göra vegetariska piroger på quornfärs, supergott! Självklart går det lika bra att använda vanlig köttfärs om man vill det.

Quornfärspiroger.

Quornfärspiroger.

Som pajdeg använde jag mig av färdig smördeg. Dels blir pirogerna härligt frasiga, dels är det enkelt och bekvämt och perfekt när tiden tryter.

Ladda upp i frysen eller ta med på picknicken!

Ladda upp i frysen eller ta med på picknicken!

Riktigt smaskiga piroger! Lika goda kalla som varma!

Små goda quornfärspiroger

4 smördegsplattor

fyllning
400 g quornfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
Vatten
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.

Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med quornfärsen i smör i en stekpanna. Rör ned tomatpuré och vatten. Låt koka ihop minst 20 min, helst längre. Fyll på med vatten under tiden om det behövs. Den ska vara ganska torr sedan när den kokat klart. Krydda. Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *