Vilken flax, underbar lax

Onsdag – den omedvetna fiskdagen! Så ock idag! En stor bit laxfilé toppades med hemgjord pesto och fick ugnbakas i ca 20 minuter på 200 grader. Till detta ris och en god ärtpuré. Grönsaker till detta. Smmmmmmmaskens!

Ärtpuré

3 dl frysta ärtor (se till att de är lite tinade och inte kommer direkt från frysen)
2 dl lättyoghurt
1/2 citron
salt och peppar

Mixa ärtor, yoghurt, saften från en halv citron, salt och peppar till en grov puré. Håll kall tills maten är klar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. dianasdrommar skriver:

    Mums, lät gott kram Diana

  2. Erica skriver:

    Ärtpurén ser riktigt god ut. Den ska jag nog testa. 🙂 Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *