Indian Chicken Tikka Masala med bästa hjälpen
Jag har längtat så efter att köpa hem Tikka Masala med naan-bröd från min favorit-indier-restaurang. Tyvärr ligger denna restaurang ca 1 mil från där jag bor och nu under vinterhalvåret hinner maten bli minst sagt kylskåpskall av frakten i bilen från restaurangen och hem. Uteslutet med andra ord!
Efter som tiden för matlagning är knapp men suget efter Tikka är stort får jag ta Go Green till hjälp istället. Go Green har tagit fram flera praktiska grytbaser (utan tillsatt salt) för att underlätta för oss i vår stressade vardag. Indian Masala är en av dessa. Jag köpte hem en förpackning igår och lagade till en helt fabulous Indian Chicken Tikka Masala. Bara att strimla 700-800 g kycklingfilé/kycklinglårfilé och blanda med grytbasen. Salta efter eget behag.
Serveras med fördel tillsammans med nybakta naan-bröd täckta av smör/vitlökssmör (vi äter minst två bröd var hemma hos oss – ljuuuuvligt goda!!!) och en fräsch sallad. Näst intill lika gott som köpetikkan – MUMS!
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Senaste kommentarer