Zambezia – helgens barnfilm

Till helgen har barnen en ny film att njuta av (även jag vill se filmen – jag älskar animerade filmer). Det är filmen Zambezia som släpps på 3D/2D blu-ray, dvd & vod den 24 april.

Det är ett högflygande, animerat äventyr för hela familjen som handlar om Zambezia – fåglarnas stad. Tonårsfalken Kai är trött på att hans pappa inte låter honom resa till den mytomspunna fågelbyn Zambezia, som ligger i ett enormt träd vid Viktoriafallen. En dag bestämmer han sig för att besöka byn ändå. Hans flygfärdigheter gör att han tar sig in i byn, trots Zambezias bevingade försvar. Leken förvandlas dock till allvar när leguanen Budzo och hans hantlangare tillfångatar Kais pappa. 

Filmen var utsedd till Oscar-kandidat för bästa animerade film.

Själv har jag skaffat mig den restaurerade storfilmen Schindler’s list som jag har börjat kolla på. Vilken fantastisk film! Fruktansvärt hemsk men ändå varm. Jag blir så berörd att det stundvis är jobbigt att kolla på den, men vi måste alla påminnas om att det här faktiskt har hänt och det får aldrig någonsin glömmas bort eller upprepas! En väldigt viktig film som alla bör se.

Schindler’s list är en fulländad film och får betyget 5 av 5 möjliga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Sanna skriver:

    Låter som en spännande barnfilm, den skulle vi gärna vilja se här hemma.

    Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.