Beer can chicken
Igår lördag tände vi upp kolgrillen för ovanlighetens skull. Det var länge sedan sist. Vi hade en hel kyckling hemma vi ville grilla. Ett fantastiskt sätt att grilla kycklingen är att göra en beer can chicken. Det innebär att man först marinerar kycklingen, sen trär man på den hela kycklingen över ölburken och sätter ut den på den tända grillen där den får stå och tillagas i ölburken så att säga. Ångan från ölen gör kycklingen mör och fin och smakerna blir helt fantastiska! Testa!
Till kycklingen gjorde jag en hemgjord potatissallad med vinaigrette. Jag kokade potatis och delade den i mindre bitar. Delade rädisor, gurka, paprika, sockerärtor och stora vita bönor blandades med potatisen. Sedan hällde jag på en vinaigrette gjord på 1/2 dl olja, 1 msk vinäger, 1 tsk senap, salt och peppar. Supergott!
Till maten hade vi dessutom hemgjort vitlöksbröd. En köpt baguette fick skåror och fylldes med hemgjort vitlökssmör. Sedan lades brödet på grillen i ca 5 minuter. Varmt, frasigt och underbart gott bröd blev det färdiga resultatet och passade perfekt till den underbara maten.
Grillad majskolv hade vi också till. Bearnaisesås och grillsås också. Mums!
Senaste kommentarer