Längtan tillbaka
Det har inte gått många veckor sen vi kom hem från vår underbara semester på Koh Chang, Thailand. Ändå längtar vi redan tillbaka. Värmen, solen, stränderna, vattnet, lekarna, upplevelserna och maten.
Maten försökte vi återskapa ikväll. Varenda gång vi är i Thailand köper jag hem kryddmixer på de vanligaste, klassiska rätterna. En av dessa är Chicken Satay med jordnötssås. Den använde jag till dagens middag. Kyckling som får ligga till sig i en curryliknande marinad, träs upp på spett och grillas i ugn, stekpanna eller utegrillen. Själv använde jag ugnen idag. Till detta kokt ris och en smakrik, något stark jordnötssås som smakar ljuvligt ihop med riset och kycklingköttet. Till detta en thailändsk gurksallad.
Alltså, hela rätten smakade precis som i Thailand. Ruggigt gott! Rekommenderas!
Thailändsk gurksallad
4 msk risvinäger
1 msk fisksås
1/2 msk socker
1 gurka (skivad)
4 salladslökar i tunna skivor
1-3 chili, finhackad
(0,5 kruka hackad färsk koriander)
Smaka av med salt, blanda, låt stå minst en halvtimme.
Senaste kommentarer