Pannkaka till många
Nu på semestern har barnen haft fullt upp på dagarna. De leker med kompisar och njuter av värme och sommarlov! Vid middagstid är ofta huset fullt. De vill gärna äta hemma hos varandra, framförhållningen är inte alltid den bästa heller och då gäller det att komma på mat som dels barnen gillar, dels går snabbt och är enkelt att laga till många.
Idag blev det ugnspannkaka till middag (3 stora bitar lyckades jag få i mig). Det var evigheter sedan vi åt det sist och det var riktigt gott. För att göra ugnspannkakan mera matig hade jag i bacon, skivad kassler och några tunt skurna äppelskivor. Till pannkakan serverade vi lingonsylt och jordgubbssylt, rivna morötter och keso. Uppskattat av såväl stora som små!
Ugnspannkaka, 4 port
3 ägg
8 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.
Senaste kommentarer