Pannkaka till många

Nu på semestern har barnen haft fullt upp på dagarna. De leker med kompisar och njuter av värme och sommarlov! Vid middagstid är ofta huset fullt. De vill gärna äta hemma hos varandra, framförhållningen är inte alltid den bästa heller och då gäller det att komma på mat som dels barnen gillar, dels går snabbt och är enkelt att laga till många.

Idag blev det ugnspannkaka till middag (3 stora bitar lyckades jag få i mig). Det var evigheter sedan vi åt det sist och det var riktigt gott. För att göra ugnspannkakan mera matig hade jag i bacon, skivad kassler och några tunt skurna äppelskivor. Till pannkakan serverade vi lingonsylt och jordgubbssylt, rivna morötter och keso. Uppskattat av såväl stora som små!

Ugnspannkaka, 4 port

3 ägg
8 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl

Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *