Saffranskaka
Underbart god saffranskaka! Jag glömde russinen, men lika gott för det! Denna kommer bli en given favorit i advent.
Saffranskaka
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 pkt saffran
3 dl mjölk
2 ägg
150 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl riven mandelmassa
ev 1/2 dl russin
garnering
1 dl hackad mandel/mandelspån
lite pärlsocker
Smörj och bröa en form. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Blanda saffran och mjölk och häll det över mjölblandningen. Vispa upp äggen och häll dem i mjölblandningen. Tillsätt fett och rör ihop till en smet. Lägg halva smeten i formen, strö över mandelmassan och ev russin och lägg på resten av smeten. Garnera med mandel och pärlsocker. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader.
Receptet är hämtat från Vår Kokbok.
Senaste kommentarer