Alborgen äventyrshus

Trots att det är lördag blev det ingen sovmorgon i morse. Redan klockan 8 satte vi oss vid köksbordet och åt frukost och vid 9 satte vi oss i bilen. Färden gick mot Gävle, en bilfärd på ca 2 timmar från Stockholm. Av några kompisar fick vi ett Äventyr för en familj, en upplevelsepresent från företaget My Day. Vi hade bokat in oss på Alborgen Äventyrshus i Gävle och nu var det dags.

Alborgen låg verkligen idylliskt i en by med får, höns, kossor och hästar som man fick hälsa på och klappa om man ville. Bara det gladde våra barn som älskar djur. Huset i sig hade tre våningar med olika svårighetsnivåer på äventyrscellerna. Lättast längst ner och klurigast högst upp.

Det hela började med att vi fick en grundlig genomgång av hur cellerna funkar. På med oömma kläder och innerskor och sen var det bara att tuta och köra.

Cell efter cell betades av och träffsäkerhet, styrka, smidighet, balans, tankeverksamhet och samarbetsförmåga sattes på prov. En del äventyr gick lätt att lösa och andra var helt omöjliga. I tre timmar, inklusive en kortare lunchpaus, höll vi på. Det var mycket skratt och skoj blandat med allvar och vilja att lyckas.

Vi kan verkligen rekommendera alla att åka till Alborgen. Vissa äventyr klarar barnen lätt som en plätt, andra krävs det både mer längd och styrka för att klara av än vad våra barn hade. Men kul var det!

Dagen på Alborgen avslutades med en varsin glass i det trevliga caféet i äventyrshuset. De sålde främst glass, fika och dryck. Sällskap på minst 10 personer kan beställa mat, för mindre sällskap är det matsäck som gäller.

Nu är vi sugna på att testa fler upplevelser från My Day. Varför inte En natt och spa på hotell på tu man hand med din älskling (blink blink) eller Kul för en familj och aktiviteten måla en gemensam tavla på Art corner Stockholm eller aktiviteter på Siggesta gård. Det finns massor av kul att välja på och vi uppskattar alla lite spänning, lyx och roliga aktiviteter som ett avbrott från vardagen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *