Härlig kväll med sydafrikansk BBQ (Braii)

Igår var jag bjuden på lanseringsfest för Systembolagets nya Fairtrade drycker: Fairview Shiraz Cabernet Sauvignon (rött vin) och Ega (en alkoholfri dryck gjord på vindruvor, rooiboste och granatäpple). Jag hade sällskap med underbara tjejerna Lina och Bambi. Festen höll till på mycket mysiga Elfviks gård på Lidingö. Vilken otroligt vacker utsikt, vilken varm och skön sommarkväll, vilken god dryck, vilken god mat, vilken fantastisk underhållning, vilket fantastiskt sällskap! Bara superlativer med andra ord!

Vinet Fairview lanseras till en början bara på box. Det har en smak av svarta vinbär, lakrits, cederträ, örter, chokladtoner och en liten tanninstruktur. Gott och lättdrucket tycker jag. Det alkoholfria alternativet Ega hade en söt och god smak (inget tillsatt socker). Passar perfekt som den är väl kyld med is eller så kan man späda med mineralvatten ifall man tycker smaken är för stark. Jag tyckte den var bra som den var. Båda dryckerna är fairtrade-märkta vilket innebär att man bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för dom anställda.

Vi bjöds förutom på god dryck av en helt fantastisk grillbuffé eller ”braii” som det egentligen heter när det är sydafrikansk grillfest. Det var potatissallad, grönsallad, bröd, såser, fantastiskt fruktfat, korvar, lammspett, kyckling, biff, majskolvar och revbensspjäll. Jag åt hur mycket som helst och bara njöt!

Till middag var det sydafrikansk underhållning. Gruppen Urkraft bjöd på medryckande musik och dans. Grymt bra! Tack alla för en underbar kväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *