All mat jag lagar är inte mumsmums
Jag måste säga (skryta?!) att jag är ganska duktig på att laga mat. Det mesta av det jag lagar till är faktiskt väldigt gott. Visst kör jag många säkra kort, men blandar upp med nya recept, improvisationer och olika typer av maträtter. Det är sällan vi kastar mat. För det mesta njuter vi och ibland vill man till och med slicka tallriken.
Kvällens middag blev kycklinggryta med jordnötssmak. Jag har lagat den en gång förut och enligt inlägget var omdömet då att ”Maten var mycket smakrik, krämig och god! Omtyckt av hela familjen!” På bilden ser det ut som om jag har uteslutit persiljan ur receptet.
Då jag idag var sugen på just kycklinggryta sökte jag igenom bloggen och hittade denna. Perfekt tänkte jag och lagade till den. Den här gången med persilja men utan ingefära (då Mattias inte är ett stort fan av just ingefära). Kycklinggrytan serverade jag med ris och grönsaker.
Kycklinggrytan gick att äta men var inte direkt mumsmums. Den var okej, men inget jag vill laga snart igen. Resten av familjens omdöme gick på samma linje. Så nu vet ni, all mat jag lagar är inte to-die-for. Ärlighet varar längst! Är det någon som trots allt vill laga till kycklinggrytan kommer här receptet.
Kycklinggryta med jordnötssmak, 4 port
1/2 röd chilifrukt
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 knippa persilja
1 dl vatten
Ca 600 g kycklingfilé
2 msk oliv- eller rapsolja
5 msk jordnötssmör
3 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 dl matlagningsyoghurt
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Dela , kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovriv ingefäran. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa ihop grovhackad chili, grovriven ingefära, grovhackad vitlök med halva knippen persilja och vatten till en tjock pasta.
Skär kycklingen i bitar. Hetta upp en gryta eller panna med hög kant. Stek kycklingen i 2 minuter. Rör ner chilismeten och stek ytterligare i 1 minut. Tillsätt jordnötssmöret, vattnet, buljongtärningen och yoghurten. Låt såsen koka upp . Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 10 minuter
Senaste kommentarer