Härlig helg

Helgen har varit lugn och skön. En bara-vara-hemma-mys-helg! De få planer vi hade lades på is eftersom barnen helst ville leka med sina kompisar både lördag och söndag.

I lördags kväll hade vi kräftfest. Barnen bjöd in en varsin kompis så vi hade livat värre! Förutom kräftor hade jag gjort två olika ostpajer (recept kommer) och så hade vi bröd, smör, ostar, skinka, sallad, skalade räkor och diverse andra tillbehör. Mycket gott och trevligt!

På söndagen agerade jag bullmamma då jag bakade en halv sats kanelbullar så det luktade ljuvligt i hela kvarteret och bjöd barnen och deras kompisar på nybakade bullar. På kvällen lagade jag den godaste maten jag ätit på mycket länge. Jag hade köpt 500 g lamminnerfilé som jag marinerade i ett dygn i 1 dl rödvin, 2 hackade vitlöksflyftor, 2 msk olivolja av fin kvalitet och hackade färsk rosmarin. Jag stekte lammet i grillpanna i några minuter runt om och köttet blev perfekt. Till köttet hade vi en fräsch sallad bestående av sojabönor, kidneybönor, gröna ärtor, broccoli, bladspenat, gurka, körsbärstomater, paprika och morötter. Rödvinssås hade passat bra till, men vi körde på färdiga grillsåser och beasås och det var kanon det med. En riktigt fräsch och god måltid!

Vad gäller träning så vilade jag i lördags och tog en lättare joggingrunda på 45 minuter på söndagen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *