Annorlunda chips

Är det inte lustigt att fredagsmys för de allra flesta är förknippat med att äta och dricka? Oftast snacks typ ostbågar, chips, popcorn och läsk till detta. Så även för oss. Jag älskar den typen av snacks och skulle gärna äta det veckans alla sju dagar.

Har ni hört talas om sjögrässnacks eller som det heter på engelska, seaweed snacks? Det säljs överallt i Thailand och jag hade tänkt att jag skulle köpa och testa men av någon anledning blev det aldrig av. Nu finns det även i Sverige. Nutri-Nick Seaweed Snacks finns att köpa i Sverige via Vitaminvaruhuset.

Sjögrässnacks är algchips penslade med rapsolja och sedan rostade och har smak av havssalt respektive wasabi. Förpackningsstorleken är 5 g och innehåller endast 1 g kolhydrat/fpk, 27 kcal/fpk och inga transfetter. Det verkar vara det perfekta snackset ifall man är ute efter ett hälsosammare alternativ.

Självklart måste jag testa detta nu när det finns i Sverige.

Jag har prövat smaken wasabi. Arken är tunna men ger ändå lite tuggmotstånd. De smakar wasabi och fisk. En helt okej kombination. De slank ner utan problem i alla fall! Jag skulle inte skulle byta ut de vanliga chipsen mot dessa (ordinarie chips- och ostbågepåsarna åkte genast fram när asken var slut), men som ett nyttigare alternativ någon gång fungerar de utmärkt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *