Vårens ungdomsboksnyheter

Ett urval av vårens nyheter i ungdomsbokhyllan

Idag har jag varit på förlaget Rabén & Sjögren och tagit del av en del av vårens ungdomsboksnyheter. Det kommer väldigt mycket bra och de fem böcker jag fick höra om idag blev jag mycket nyfiken på och jag ser mycket fram emot releasedatumen för de olika böckerna.

Spring så fort du kan

Först ut är Spring så fort du kan av Sofia Nordin. Det är en fristående fortsättning på den hyllade boken En sekund i taget. Boken utspelar sig i en postapokalyptisk verklighet (fiktiva berättelser som utspelar sig efter en katastrof av stora mått, till exempel kärnvapenkrig, massvält, jordförstöring etc) där inget är som det brukar men de få människor som är kvar har fortfarande samma tankar och känslor kvar som man alltid har haft vilket skapar bekymmer.

Make it stort

Make it stort av Emmy Abrahamson som är tredje och sista delen om Filippa Karlssons äventyr och skådespelardrömmar i London. Boken är full av förvecklingar och dråplig humor.

Sex med mera - årets snackis???!

Sex med mera av Sandra Dahlén. Sandra Dahlén är författaren som i 15 år arbetat med frågor som rör genus, diskriminering, normer och sexualupplysning. Sex med mera är en reviderad och uppdaterad sexualupplysningsbok som framför allt ska stärka tjejers självkänsla, göra dom mer medvetna om sin kropp, sin sexualitet, tjejers villkor i samhället och rätten att sätta gränser.

Kommer denna bok bli årets snackis? Intresset kring den är i alla fall enorm och Sandra har medverkat i flera tv-soffor och medier av olika slag de senaste dagarna.

Det handlar om dig

Det handlar om dig av Sandra Beijer. Sandra Beijer är en av Sveriges största bloggare (skriver på bloggen Niotillfem) och copywriter som nu sagt upp sig från sitt copywriterjobb och romandebuterar och ska på allvar satsa på författarkarriären. Boken handlar om den första, stora kärleken. Vem kärleken är får man aldrig namnet på utan refereras hela tiden som dig, du och han.

Välkommen till LA, baby

Slutligen Välkommen till LA, baby av Moa Eriksson Sandberg. En ung tjej som ledsen och sviken av sin stora kärlek lämnar Sverige och åker med en kompis på drömresan till San Fransisco men drömresan förvandlas till en mardrömsresa.

Alltså, ni hör! Vilka spännande och intressanta böcker. Jag ser verkligen fram emot att böckerna kommer ut så att jag kan rusa till bokhandeln och köpa mina alldeles egna exemplar och plöja igenom dessa! Sen kanske min dotter också kan få läsa dom – om hon är snäll!!! Spring så fort du kan har redan släppts och fick följa med hem idag så den kan jag sätta tänderna i så fort jag läst ut den bok jag håller på med för tillfället.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *