Årets julklapp?!

Nej, det här inlägget är inte köpt, inte överhuvudtaget! Det här skriver jag direkt från hjärtat. Alla borde skaffa sig en Crock-Pot. Den är hur bra som helst. Allt jag har lagat till i den blir tusen gånger godare än vad samma rätter har blivit i ugn eller på spisen. Det finns budgetvarianter av originalet att hitta ifall man inte vill satsa på kvalitet direkt. Den är så bra både till vardagsmiddagarna och helgluncherna. Maten lagar ju liksom sig själv samtidigt som du kan jobba, uträtta ärenden, träna eller vad du nu har för dig.

Idag gjorde jag köttfärssås bolognaise i min Crock-Pot. När köttfärssås får koka länge blir den helt klart mer än vardagsmat. Tillagningstiden är 3-5 timmar på hög värme. Den blev verkligen smakrik, mustig, krämig och rustik. Smakerna kommer fram på ett helt annat sätt när man tillagar maten länge. Köttfärssåsen blev verkligen gudagod! Servera med spaghetti, eller som vi valde idag, med ett gott bröd!

Köttfärssås bolognaise crock-pot style, 5-6 port

800 g nötfärs
3 finhackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 burkar krossade tomater à 400 g
1 dl mango chutney
6 msk tomatpuré
2 dl chilisås
4 msk kalvfond
oregano + salt och peppar

Fräs köttfärsen. Häll ner i pottan. Fräs lök, morot och vitlök, lägg ovanpå köttfärsen. Blanda i alla blöta ingredienser och krydda efter smak. Tillaga 3-5 timmar på hög värme. Smaka av och servera.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *