Annorlunda frukost på Portal Restaurant

Annorlunda frukost på Portal Restaurant

Annorlunda frukost på Portal Restaurant

Portal Restaurant

Portal Restaurant

morgonens värdinna och moderator Madeleine Landley

morgonens värdinna och moderator Madeleine Landley

I veckan var jag inbjuden till en annorlunda frukost på Portal Restaurant här i Stockholm. En vällagad, annorlunda frukost signerad Klas Lindberg. Klas är den som tagit över och driver Portal. Han blev Årets Kock 2012 och Portal blev Gulddrakevinnare 2017 i kategorin Årets krog mellan. Tillsammans med morgonens värdinna och moderator Madeleine Landley, som står bakom en av Sveriges största matbloggar, Landleys kök, serverades en 4-rätters frukost som gick i höstens tecken.

Fantastisk ugn från AEG Mastery Range

Fantastisk ugn från AEG Mastery Range

En ratt som styr allt!

En ratt som styr allt!

Perfekt tillagade 65-gradiga ägg.

Perfekt tillagade 65-gradiga ägg.

Bakom eventinbjudan stod AEG. De ville på detta lättsamma sätt visa upp den nya ugnen från AEG Mastery Range. Förutom att vara en fantastiskt snygg ugn har den tekniska funktioner som kan få vilken hemmakock som helst att nå perfekt resultat i köket. Den har förval för kött, fisk eller grönsaker, ånga, Sous Vide och en avancerad termometer. AEG Mastery Range är en hel serie integrerade smarta köksprodukter. Diskmaskinen med ComfortLift, för att nämna en av de övriga produkterna, vore en dröm att ha!

Klas Lindberg, mannen bakom Portal.

Klas Lindberg, mannen bakom Portal.

Mästerkock in action!

Mästerkock in action!

Frukosten som Klas och hans kökschef bjöd oss på, hade lagats till i den fina AEG Mastery Range-ugnen. Råvarorna som användes var lokalt producerade och i säsong just nu. Trattkantarellerna hade till och med Klas plockat själv!

Första rätten ut -  65-gradigt ägg med trattkantareller, ostkräm, riven ost och forellrom.

Första rätten ut – 65-gradigt ägg med trattkantareller, ostkräm, riven ost och forellrom.

Klas och kökschefen på Portal skapar fröjder både för öga och gom.

Klas och kökschefen på Portal skapar fröjder både för öga och gom.

Andra rätten bestod av ugnsbakad pumpa, picklade morötter, rostat bovete, plommon och brynt smör.

Andra rätten bestod av ugnsbakad pumpa, picklade morötter, rostat bovete, plommon och brynt smör.

Tänk er en perfekt tillagad Bambi :-)

Tänk er en perfekt tillagad Bambi 🙂

Smörrebrödet de luxe monteras med skickliga händer.

Smörrebrödet de luxe monteras med skickliga händer.

Det här köttet alltså!!!

Det här köttet alltså!!!

Tredje rätten ett smörrebröd med senapskräm, fina skivor rådjur, picklade kantareller och kronärtskocka.

Tredje rätten ett smörrebröd med senapskräm, fina skivor rådjur, picklade kantareller och kronärtskocka.

Första rätten var ett 65-gradigt ägg med trattkantareller, ostkräm, riven ost och forellrom. Andra rätten en ugnsbakad pumpa, picklade morötter, rostat bovete, plommon och brynt smör. Tredje rätten ett smörrebröd med senapskräm, fina skivor rådjur, picklade kantareller och kronärtskocka. Sist men inte minst en Madeleine-kaka dagen till ära! Jag behöver väl inte tala om att det var helt magiskt gott?!?! Galet mätt blev man såklart också. En drömstart på morgonen helt enkelt.

Sist men inte minst - Madeleinekaka!

Sist men inte minst – Madeleinekaka!

Kan det bli en bättre avslutning på en redan magisk frukost?!

Kan det bli en bättre avslutning på en redan magisk frukost?!

Även kocken får smaka!

Även kocken får smaka!

Medan vi åt och hade det bra delade Klas med sig av sina bästa tips på hur man bäst får fram smakerna ur säsongens råvaror och tar tillvara dom på bästa sätt. Temperaturen är oerhört viktig. Detta gäller allt från fisk, fågel, kött till grönsaker faktiskt. När det kommer till kött behöver det förutom rätt temperatur också tid att vila. Vilotiden kan ibland vara det avgörande för att få ut det bästa ur en köttbit. Ja, det bjöds på många värdefulla råd som jag tar med mig till köket här hemma.

En helt fantastisk start på morgonen! Jag önskar alla dagar kunde starta så här härligt. Och kära tomten, AEG Mastery Range-produkter får gärna ligga i mina paket under granen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *