Nyttig mugcake till frukost eller mellanmål
I ett par dagar nu har jag som en del av min frukost ätit en riktigt nyttig och god mugcake med tillhörande topping. Koppkaka, som kallas både ”mugcake” och ”cake in a cup” kan kan göras på massa olika sätt beroende på vad du är sugen på och vad som finns hemma hos just dig. Superenkel att laga till i micron när du är sugen på något gott men inte orkar baka något avancerat. Jag gjorde min havregrynsbaserad som en frukostmuffins, men varför inte testa att göra en kladdkaka i kopp?!
Frukostmuffins i mugg, 1 portion
1 dl havregryn (fiber eller vanlig eller hälften/hälften)
1/2 banan
1 ägg
Kokosflagor
Kanel och vaniljpulver efter smak och tycke
Bär (tex hallon, blåbär, björnbär)
Mixa samman havregryn, banan, ägg, kokos, kanel och vanilj till en jämn och slät massa. Häll i bär och blanda runt försiktigt.
Smörj en stor mugg med smör. Häll ner massan. Ställ in i micron och kör i ca 1 1/2 minut. Servera med en klick kvarg eller keso, hackade nötter samt mer bär och skuren frukt.
Kladdkaka i mugg, 2 port
60 g smör
4 msk vetemjöl
4 msk socker
3 msk kakao
2 msk mjölk
1 ägg
25 g hackad mörk choklad
Vispad grädde eller vaniljglass
Smält smöret på låg effekt i mikron i en djup skål. Blanda ner alla övriga ingredienser (sikta ner kakaon) i det smälta smöret och rör om så att allt blandas. Fördela smeten i två muggar. Mikra en mugg i taget i ca 1 minut (börja med kortare tid och testa dig fram, hellre kladdig än torr). Servera med en klick vispgrädde eller en kula vaniljglass.
Senaste kommentarer