Är det nu ditt nya, nyttiga liv ska börja?

Jag började jobba i måndags. Det gapar fortfarande ganska tomt i rummen på jobbet och pendeltåget är inte heller lika fullt som det brukar vara. En eller ett par veckor till har många semester men sedan drar det igång på allvar med jobb och skola för de flesta. Det är nu efter sommarens långa, härliga, lediga dagar fyllda med god mat och umgänge många ska dra igång sitt nya, hälsosamma liv. Åter börja träna och äta nyttigare. Gå inte ut för hårt, ta små steg och öka gradvis, annars brukar det inte gå bra. Bra tips vad gäller nyttig hälsosam kost och träning ger både Kristin och Paolo.

När vi tränar är det såklart viktigt att fylla kroppen med bra saker för att orka med både träning och vardag. Glöm för all del inte mellanmålen. Mellanmål gör oss pigga och glada. Hjärnan får ny energi, vi kan tänka klarare och undvika lågt blodsocker som gör oss sugna, irriterade, hungriga och på dåligt humör. Förbränningen hålls dessutom igång vilket är bra för de som vill gå ner i vikt. På bloggen finns det massor av bra tips på olika mellanmål som du snabbt fixar själv, men vissa saker kan man inte förvara i väskan en hel dag i väntan på träning eller hunger eller passar helt enkelt inte att äta på språng och då är det bra med färdiga alternativ.

Kosttillskott från Nutramino.

Kosttillskott från Nutramino.

Jag har fått hem några kosttillskott från Nutramino som passar perfekt som komplement till min vanliga kost, även om jag försöker få i mig det mesta kroppen behöver via ”riktig” mat. Nutramino är kända för att vara bra när det gäller smak, innehåll, kvalitet och effekt av produkterna. De finns förutom på webben även på ställen som SATS, Fitness24Seven, Nordic Wellness, Actic, Worldclass,  7-eleven, OKQ8 och Statoil.

Nutramino Heat.

Nutramino Heat.

De produkter jag fick hem är en energidryck, bars och smoothies. Nutramino Heat är en energidryck (typ Red Bull, Celsius, etc) som ska ge energi och öka förbränningen. Den är alltså perfekt att ta innan träning, om du behöver piggas upp eller om du bara är sugen på något gott att dricka. Drycken är fri från tillsatt socker och är berikad med bland annat koffein (63 mg/100 ml), grönt te och vitaminer. Heat finns i smakerna cola, citron och apelsin. Jag testade cola-smaken och den var mycket god (mycket, mycket godare än Celsuis!!!). Inte lika gott som cola light såklart, det finns inget som kan mäta sig mot äkta varan, men den godaste energidrycken med colasmak jag testat faktiskt!

Nutramino Protein bar.

Nutramino Protein bar.

Jag har alltid minst en proteinbar i väskan. Perfekt att ha tillhands före eller efter träning, som mellanmål, när blodsockret blir lågt eller hungern kommer helt plötsligt. Annars är det lätt hänt att man smiter in på Pressbyrån eller 7-Eleven och köper en kexchoklad, glass eller nåt annat onyttigt. Nutramino har bars i olika storlek och smaker, tex Protein bar Caramel, Protein bar Crispy chocolate brownie och Protein bar Vanilla & caramel. Alla innehåller ca 20 g protein per förpackning vilket jag tycker är bra. Konsistensen är toppen. De som ska vara krispiga har härligt crunch, de övriga har en mjuk, fin konsistens. De bars jag har smakat har fått tummen upp, mycket goda!

Nutramino Protein smoothie.

Nutramino Protein smoothie.

Vill du hellre dricka dina proteiner till frukost, mellanmål, återhämtningsmål eller snacks har Nutramino två olika smoothies på flaska, Protein smoothie Raspberry yoghurt och Protein smoothie Passion peach yoghurt. De har hela 25 g protein per flaska. Protein är bra för återuppbyggnaden av muskler samt ökar förbränningen och hela 25 g innebär att den mättar bra. Goda är de också!

Jag kan med andra rekommendera Nutraminos produkter. Gott, nyttigt och smidigt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  haha… JAPP !! Idag tog jag min första löprunda på flera månader.
  ( att jag inte sprungit senaste månaden har ju dock sina anledningar )
  Nu blev det visserligen bara 2,5 km i skogen och det höll på att ta livet av mig,
  men jag VILL verkligen komma i form igen.
  Och mellanmål – ja, det skulle jag verkligen behöva ha ”bra saker” i bilen.
  ( jag har även infört lördagsgodis igen för att inte äta ihjäl mig varje dag och det resulterar i att jag är hungrig HELA tiden )
  De där ”barsen” såg väldigt smaskiga ut !!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *