Hett och hållbart
Äntligen dags för pressträff på Kronfågel. Sist det begav sig stod julen i fokus. Nu när våren och ljuset kommer (tro det eller ej) är det hett och hållbart på grillen som Kronfågel fokuserar på. Jag fick smakprov på en av vårens nyheter för cirka en månad sedan när Kronfågel lanserade nyheten Minutstrimlor av lårfilé . Lårfilé är enligt mig den saftigaste och godaste biten på kycklingen, delad etta tillsammans med KycklingSteak, och att få den paketerad i form av färdiga strimlor är praktiskt när man snabbt vill slänga ihop en god kycklingrätt.
Vi har, förutom Minutstrimlor av lårfilé, flera nyheter från Kronfågel att se fram emot i vår. De flesta självklart grillkompatibla. Min favorit KycklingSteak kommer i en helt underbar variant, BBQ KycklingSteak Tryffel. Alltså, den här var galet god! Lika saftigt och smakrikt kycklingkött som tidigare men med en riktigt härlig tryffelsmak adderad. Tänk er denna med en tryffelbea eller en tryffelmajjo och något gott tillbehör till. Matmagi!
Övriga nyheter är olika kycklingspett, BBQ Lårfilé Black Garlic, BBQ Lårfilé Sriracha, BBQ Minutfilé Pepper, BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle, Kycklingkorv Ost & Jalapeno samt Stinas kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök. Har smakat allt och det här var inte dumt alls. Vilka smaker!
Kock för dagen var matkreatören Markiz Tainton som är Kronfågels nya receptinspiratör och ansikte utåt. Markiz har tidigare deltagit i Sveriges Mästerkock, har gett ut en egen kokbok och ses ofta bakom grytorna i Nyhetsmorgon. Kycklingrätter är något man kan smaksätta med alla världens smaker och här hoppas Markiz bidra till nya och spännande inslag. Det ska vara lättlagade, innovativa recept som förhoppningsvis tilltalar en bred publik. Den goda, spännande maten jag fick njuta av idag gjorde ingen besviken. Färgglatt, fräscht och lätt, spännande, läckert, saftigt, smakrikt och sååå gott! Vilka härlig smakkombinationer.
Menyn bestod av Kycklingkorv Ost & Jalapeno med edamamerröra på surdegskorvbröd, BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle med honungsrostade morötter sesamfrön och hummus, BBQ Lårfilé Sriracha med melonsallad, BBQ Lårfilé Black Garlic med ljummen chermullapotatis, BBQ Minutfilé Pepper med färskpotatissallad, BBQ KycklingSteak Tryffel med klyftpotatis och kall tomatsalsa, Stinas kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök med bakad sötpotatis och chimchurri. Det fanns olika röror till detta som hummus, paprikaröra, kronärtskocksröra, auberginedipp och myntakräm. Till dessert grillad ananas med glass. Gissa om jag åt så det stod härliga till! Markiz härliga recept finns att finna i receptfoldrar från Kronfågel och på deras hemsida.
Stort tack Kronfågel för all den goda maten! Nu blir det grilla av!
Senaste kommentarer