Hett och hållbart

Hett och hållbart - pressträff med Kronfågel.

Hett och hållbart – pressträff med Kronfågel.

Hej våren! Hej solen! Hej grillen!

Hej våren! Hej solen! Hej grillen!

Äntligen dags för pressträff på Kronfågel. Sist det begav sig stod julen i fokus. Nu när våren och ljuset kommer (tro det eller ej) är det hett och hållbart på grillen som Kronfågel fokuserar på. Jag fick smakprov på en av vårens nyheter för cirka en månad sedan när Kronfågel lanserade nyheten Minutstrimlor av lårfilé . Lårfilé är enligt mig den saftigaste och godaste biten på kycklingen, delad etta tillsammans med KycklingSteak, och att få den paketerad i form av färdiga strimlor är praktiskt när man snabbt vill slänga ihop en god kycklingrätt.

En av vårens magiska nyheter är BBQ KycklingSteak Tryffel

En av vårens magiska nyheter är BBQ KycklingSteak Tryffel

Markiz Tainton är Kronfågels matinspiratör och ansikte utåt!

Markiz Tainton är Kronfågels matinspiratör och ansikte utåt!

Aptitretare Kycklingkorv Ost & Jalapeno med edamamerröra på surdegskorvbröd

Aptitretare Kycklingkorv Ost & Jalapeno med edamamerröra på surdegskorvbröd

Välkommen till bords!

Välkommen till bords!

Vi har, förutom Minutstrimlor av lårfilé, flera nyheter från Kronfågel att se fram emot i vår. De flesta självklart grillkompatibla. Min favorit KycklingSteak kommer i en helt underbar variant, BBQ KycklingSteak Tryffel. Alltså, den här var galet god! Lika saftigt och smakrikt kycklingkött som tidigare men med en riktigt härlig tryffelsmak adderad. Tänk er denna med en tryffelbea eller en tryffelmajjo och något gott tillbehör till. Matmagi!

Markiz presenterar den uppdukade kycklingbuffén.

Markiz presenterar den uppdukade kycklingbuffén.

Övriga nyheter är olika kycklingspett, BBQ Lårfilé Black Garlic, BBQ Lårfilé Sriracha, BBQ Minutfilé Pepper, BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle, Kycklingkorv Ost & Jalapeno samt Stinas kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök. Har smakat allt och det här var inte dumt alls. Vilka smaker!

Kock för dagen var matkreatören Markiz Tainton som är Kronfågels nya receptinspiratör och ansikte utåt. Markiz har tidigare deltagit i Sveriges Mästerkock, har gett ut en egen kokbok och ses ofta bakom grytorna i Nyhetsmorgon. Kycklingrätter är något man kan smaksätta med alla världens smaker och här hoppas Markiz bidra till nya och spännande inslag. Det ska vara lättlagade, innovativa recept som förhoppningsvis tilltalar en bred publik. Den goda, spännande maten jag fick njuta av idag gjorde ingen besviken. Färgglatt, fräscht och lätt, spännande, läckert, saftigt, smakrikt och sååå gott! Vilka härlig smakkombinationer.

BBQ KycklingSteak Tryffel med klyftpotatis och kall tomatsalsa

BBQ KycklingSteak Tryffel med klyftpotatis och kall tomatsalsa

BBQ Minutfilé Pepper med färskpotatissallad

BBQ Minutfilé Pepper med färskpotatissallad

Majsgrits & Rostad vitlök med bakad sötpotatis och chimchurri

Majsgrits & Rostad vitlök med bakad sötpotatis och chimchurri

BBQ Lårfilé Sriracha med melonsallad

BBQ Lårfilé Sriracha med melonsallad

BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle med honungsrostade morötter sesamfrön och hummus

BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle med honungsrostade morötter sesamfrön och hummus

En fullproppade tallrik och jag lovar, varenda smula gick åt och jag tog till och med om!

En fullproppade tallrik och jag lovar, varenda smula gick åt och jag tog till och med om!

Menyn bestod av Kycklingkorv Ost & Jalapeno med edamamerröra på surdegskorvbröd, BBQ Delad kycklingfilé Paprika & Chipotle med honungsrostade morötter sesamfrön och hummus, BBQ Lårfilé Sriracha med melonsallad, BBQ Lårfilé Black Garlic med ljummen chermullapotatis, BBQ Minutfilé Pepper med färskpotatissallad, BBQ KycklingSteak Tryffel med klyftpotatis och kall tomatsalsa,  Stinas kycklingben Majsgrits & Rostad vitlök med bakad sötpotatis och chimchurri. Det fanns olika röror till detta som hummus, paprikaröra, kronärtskocksröra, auberginedipp och myntakräm. Till dessert grillad ananas med glass. Gissa om jag åt så det stod härliga till! Markiz härliga recept finns att finna i receptfoldrar från Kronfågel och på deras hemsida.

Efterrätten förbereds!

Efterrätten förbereds!

Grillad ananas med glass

Grillad ananas med glass

Svår att äta men det hindrade inte mig - jag har ju två händer och mun, hahaha!!!

Svår att äta men det hindrade inte mig – jag har ju två händer och mun, hahaha!!!

Stort tack Kronfågel för all den goda maten! Nu blir det grilla av!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *