Arirang – Koreansk mat

Imorgon ska jag luncha på stan med en kompis. Då jag älskar koreansk mat (och asiatisk mat) har jag länge velat äta på Restaurang Arirang som ligger på Luntmakargatan här i Stockholm. Restaurangen har funnits ända sedan 1975 och är fortfarande lika populär. Man bör boka bord om man vill försäkra sig om ett bord på kvällarna. Jag har redan spanat in lunchmenyn och valet faller troligen på en bibimbap. Älskar det!

Såser från Arirang

Det roliga i det hela är att när jag var på Hemköp vid jobbet idag (Matpressen) sprang jag på Byung-Hi som är en av de i familjen som startade just Arirang och jobbar där. De har nämligen börjat sälja sina egentillverkade såser och kimchi på utvalda affärer här i innerstaden (säljs såklart också på deras restaurang om man har vägarna förbi). De börjar i liten skala och går allt bra kommer produkterna så småningom säljas på fler ställen! Det får jag verkligen hoppas.

Jag har länge funderat på att laga rätter som bibimbap och bulgogi hemma men inte fått tag på de rätta kryddorna. Men nu är det problemet löst. Bara att köpa hem och skapa sina egna favoriter och varianter!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *