Årliga besöket i Östersund

Minst en gång om året åker vi upp till Östersund där Mattias är född och uppväxt. Hans föräldrar, en syster och flera andra nära släktingar bor kvar i där. Många av hans nära barndomsvänner också. Vi brukar åka upp under långledigheterna som sommarsemestern, till jul och många gånger även till påsk.

Liksom många hemvändare från Östersund väljer vi på sommaren att åka dit under den sk Yran-veckan som sammanfaller med Storsjöyran som hålls varje år. Nu går vi inte på själva festivalen längre (det gjorde vi de första åren vi var tillsammans), utan går istället ofta bara ut och tar en trevlig lunch på krogstråket och strosar runt i festivalområdet. De har många roliga gratisaktiviteter (och betalaktiviteter), riktat både för barn och vuxna.

Helgrillad fläskfilé med tillbehörsbufféBarnens pizza

I år hann vi inte med mycket mer än den årliga lunchen på krogstråket. Vi valde Kajplats 1. Vi satt ute på bryggan i skuggan och åt en underbar lunch. Jag och Mattias åt helgrillad fläskfilé med tillbehörsbuffé och barnen delade på en pizza. Jättegott!

Många går också ut på kvällen på krogstråket, festar och har det kul. Mattias och hans kompisar har som tradition att ha en en grabbkväll på stan med mat och dricka, så även i år. Kvällen sammanföll med dagen innan vi skulle åka hem till Stockholm vilket resulterade i att jag för första gången fick köra hela vägen hem från Östersund till Stockholm. 60 mil! Tror jag inte kört längre än typ 2 mil förut, men vet ni vad?! Jag klarade detta med bravur! Körde som en kung (drottning) och faktum är att Mattias inte hade kunnat köra ett dugg snabbare, säkrare eller bättre! Tjohooo!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *