BackBeat Fit från Plantronics

Trådlöst stereoheadset med byglar som träs runt öronen hopkopplat med ett halvstyvt nackband

Trådlöst stereoheadset med byglar som träs runt öronen hopkopplat med ett halvstyvt nackband

Jag har länge varit ute efter bra hörlurar till min iPhone. Ett par hörlurar som fungerar lika bra till vardags som till träning. För ett tag sedan införskaffade jag mig sportluren BackBeat Fit från Plantronics. BackBeat Fit är ett trådlöst stereoheadset med byglar som träs runt öronen och fungerar både för mobilsamtal och för att kontrollera musik genom knappar på öronsnäckorna. Nu har jag prövat detta headset ett par veckor och är hur nöjd som helst.

BackBeat Fit

Bygeln sitter som en smäck över mitt tjocka hår.

Det allra bästa är att BackBeat Fit sitter perfekt i och runt mina öron. Jag brukar ha problem med att öronsnäckorna inte sitter bra utan åker ut, men det problemet har jag inte med dessa. De sitter stadigt och på plats under lugna promenader, under löpturen och gymträningen. Bygeln som håller ihop öronsnäckorna är lätt och inte alls störande. Kanske mitt tjocka hår bidrar till att den sitter ännu bättre på plats och inte hoppar upp och ner alt för mycket under rörelse. Det finns inga lösa ploppar på öronsnäckorna. Det gillas starkt. Jag vet inte hur många ploppar som har försvunnit genom åren och orsakat ilska och irritation.

Det är lätt att styra låtval och samtal genom de enkla knapparna på snäckorna.

Med enkla knapptryckningar på örsnäckorna kan man styra både musik/poddar och samtal.

Med enkla knapptryckningar på örsnäckorna kan man styra både musik/poddar och samtal.

Ljudet är riktigt bra. Lurarna släpper in lagom mycket kringljud utan att det blir störande. Det är bra att ha lite lagom koll på trafik och annat som sker runt om kring. Man kan inte helt stänga in sig i sin musik- eller pod-bubbla. Jag har till och med haft hörlurarna på mig under hjälmen vid kortare cykeltur. Det fungerar bra om du cyklar på lugnare cykelvägar. Cyklar man i tex storstadstrafik rekommenderar jag att man skippar musik/pod och bara koncentrerar sig på att cykla säkert i trafiken.

Går lika bra att ha innanför håret.

Går lika bra att ha innanför håret. Sitter som en smäck!

Batteritiden är bra. Nu laddar jag mitt headset varje dag så jag har ännu ingen uppfattning om hur länge man kan lyssna utan laddning. Batteriet räcker i vilket fall mer än väl för de behov jag har.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med BackBeat Fit. Kan faktiskt inte komma på något negativt. Det enda jag kommer på är att min man gärna vill använda detta headset också, men det går att lösa!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *