Baka med Linus

Baka med Linus

Baka med Linus

Det är inte mycket jag ser på TV men då och då blir det någon serie eller film. Förra året följde jag Hela Sverige bakar och även i år såg jag de flesta avsnitten. Jag tycker det är en mycket snygg produktion och programmet är lagom underhållande. Det bästa av allt är den kokbok/bakbok som vinnaren får ge ut. Förra årets bok, #Bakboken, bläddrar jag fortfarande i då och då och det finns många användbara recept man kan baka till och njuta av till vardags eller festligare tillfällen. Årets vinnarbok Baka med Linus av vinaren Linus Larsson håller samma klass. En blandning mellan enkla bakverk och mer avancerade skapelser. Allt med en snygg finish som extra knorr.

Baka med Linus

Nutellafyllda pickkakor

Boken är indelad i kategorierna Småkakor och croissanter, Klassiker med nya smaker, Matiga och mättande bröd, Chokladfavoriter, Fint till festen, Spritsskola, Tips tricks och nödvändiga ting.

Baka med Linus

Nybakta lyxiga croissanter

Baka med Linus

Choklad- och hallonmazariner

Baka med Linus

Blåbärspaj med vit choklad och kardemummatäcke

Baka med Linus

Gyllengula hamburgerbröd

Baka med Linus

Det ultimata kladdkakereceptet

Baka med Linus

Linus Popcorntårta

Jag hittade många recept jag vill testa. Nutellafyllda pickkakor verkar magiska. Spröda, lätta kakor fyllda med hemgjord nutella. Vem vill inte vakna upp till doften av nybakade croissanter (snälla Mattias, väck gärna mig med dessa vilken dag i veckan som helst)?! Choklad- och hallonmazariner en variant på klassikern som både stor och liten gillar. Blåbärspaj med vit choklad och kardemummatäcke – perfekt till vilket helgfika som helst och gärna serverat med hemgjord vaniljsås som det också finns recept på. De gyllengula Hamburgerbröden gjorda på bland annat mannagryn, majsmjöl och gurkmeja verkar slå mina favoriter Frisco-bröden med hästlängder. Himmelsk kladdkaka där Linus rekommenderar oss att slänga alla tidigare kladdkakerecept då det här är det enda man behöver. Sist men inte minst vill jag lyfta fram Linus Popcorntårta som gärna får serveras på min födelsedag i juli.

Ja, ni hör. Så mycket gott och mycket därtill ryms i denna lilla pärla till bakbok.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *