Baka utan socker och mjöl

Steviasötade produkter blir allt vanligare. Vissa tycker jag smakar riktigt bra, andra får en för mig lite för söt eftersmak. Jag har länge velat testa att själv baka eller laga mat med stevia. Jag älskar och unnar mig ofta socker (lite för ofta?!), det är inte det, men jag tycker det skulle vara kul att testa.

Passande nog har jag fått hem en förpackning Sweet Leaf Steviaströ från Lifebutiken. Den ska vara en perfekt ersättning istället för socker i matlagning och bakning.

​Näringsinnehåll:
Kalorier 0
Fett totalt  0 g 0%
Sodium 0 mg 0%
Kolhydrater totalt 0 g 0%
Socker 0 g 0%
Protein 0 g 0%

Jag är verkligen inget fan av dieter, men lämpligt nog hittade jag en bakbok hemma i bokhyllan som handlar just om att baka utan socker – Bakglädje med LCHF, baka utan socker och mjöl av Annika Rogneby. Då jag inte har haft sockerersättning hemma tidigare har jag aldrig bakat något från denna bok men nu har jag alltså alla möjligheter i världen. Till helgen ska jag bläddra i boken och försöka hitta något gott att baka. Självklart återkommer jag då med en recension!

Har du andra tips på hur jag ska använda mitt steviaströ?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *