Baka utan socker och mjöl
Steviasötade produkter blir allt vanligare. Vissa tycker jag smakar riktigt bra, andra får en för mig lite för söt eftersmak. Jag har länge velat testa att själv baka eller laga mat med stevia. Jag älskar och unnar mig ofta socker (lite för ofta?!), det är inte det, men jag tycker det skulle vara kul att testa.
Passande nog har jag fått hem en förpackning Sweet Leaf Steviaströ från Lifebutiken. Den ska vara en perfekt ersättning istället för socker i matlagning och bakning.
Näringsinnehåll:
Kalorier 0
Fett totalt 0 g 0%
Sodium 0 mg 0%
Kolhydrater totalt 0 g 0%
Socker 0 g 0%
Protein 0 g 0%
Jag är verkligen inget fan av dieter, men lämpligt nog hittade jag en bakbok hemma i bokhyllan som handlar just om att baka utan socker – Bakglädje med LCHF, baka utan socker och mjöl av Annika Rogneby. Då jag inte har haft sockerersättning hemma tidigare har jag aldrig bakat något från denna bok men nu har jag alltså alla möjligheter i världen. Till helgen ska jag bläddra i boken och försöka hitta något gott att baka. Självklart återkommer jag då med en recension!
Har du andra tips på hur jag ska använda mitt steviaströ?
Senaste kommentarer