Ängsjö frilufts­gård och frilufts­område

Ängsjö frilufts­gård och frilufts­område
Ängsjö frilufts­gård och frilufts­område

Inte långt ifrån där jag bor ligger Ängsjö frilufts­gård och frilufts­område. Här kan du aktivera dig året runt. Det finns stora grönytor för lekar, bollspel och picknick, utegym, motions­spår i olika längder, grill­platser, barnvänliga bad­platser, kanoter, dusch, bastu, natur­stig, lekplats och Indianby. På vintern finns en bana på sjön (Mälaren) för skridskoåkning och ett skidspår vid tillräckligt med snö. Det finns också ett café som flyttat från sin gamla byggnad till den nyöppnade motionscentralen.

En härlig tur längs Mälaren.
En härlig tur längs Mälaren.

Jag var på Ängsjö mycket när jag var liten och har i vuxen ålder även åkt hit med mina barn vid ett flertal tillfällen. Det är också vanligt att kommunens skolor har aktivitetsdagar på området och är även ett tillhåll för scoutverksamhet. Igår tog jag med min son till området för att låta honom testa på kanot för första gången. Det kostar 100 kronor för en timme eller 250 kronor för en hel dag och det ingår självklart paddlar och flytväst.

Vackra omgivningar!
Vackra omgivningar!

Att paddla kanot är perfekt för oss som gillar att upptäcka omgivningarna på ett lugnt och skönt sätt. Man får dock tänka lite på hur mycket det blåser. Det är lätt att snabbt glida framåt när man har medvind men när man ska vända kan det bli jobbigt, framför allt för mindre barn.

En rolig aktivitet att göra tillsammans med sin familj!
En rolig aktivitet att göra tillsammans med sin familj!

Jag och Gus hade ganska tur med vädret. Det blåste inte för mycket, men jag vill lova att det ändå tog på krafterna i motvinden som självklart kom efter vi vänt, på vägen tillbaka. Vi hyrde kanoten för en timme och det var alldeles lagom. Det blev en mysig tur längs Mälarens stränder i härligt solsken! Nästa gång tar vi med hela familjen, hyr två kanoter, och kombinerar med fika- och/eller lunchpaus. Vi får hoppas på många härliga, varma vindstilla sommardagar framöver.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *