Barnboksnyheter från Bonnier Carlsén

Ett urval av vårnyheterna hos Bonnier Carlsen

Det har kommit flera alarmerande rapporter på sista tiden att vi vuxna läser på tok för lite för och med våra barn. Det är verkligen jätteviktigt att göra detta. Läsningen är både en chans till en mysig stund tillsammans och oerhört utvecklande för barnens språk och fantasi. Med tanke på alla härliga nya barnböcker som kommer och kommit nu under våren har vi en oerhörd bokskatt att välja bland.

Yukiko Duke, Ulf Nilsson och Eva Eriksson

I veckan var jag och tog del av ett urval av Bonnier Carlsens aktuella barnbokssläpp. De som presenterades var Jag vaktar hunden av Pija Lindenbaum, samlingsvolymen Hej igen! av Ulf Nilsson och Eva Eriksson, Sist jag var som lyckligast av Rose LagercrantzAlla tittar på Alfred av Maria Nilsson Thore och Johan Unenge samt Flickan från långt borta av Annika Thor och Maria Jönsson.

En riktig bokskatt

Jag har redan hunnit med att läsa samtliga böcker, dock endast valda delar i den stora och fullproppade samlingsvolymen Hej igen!. Jag har bara positivt att säga om dom och barnen älskade dom. En riktig sagoskatt som kommer ge dig och ditt barn många härliga lässtunder tillsammans. Det är underbara små (och vissa längre) berättelser i kombination med fantastiska och målande illustrationer!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Hej Jessica!
    Du har vunnit en tävling hos mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.