Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter
I förra veckan fick jag hem Kronfågels tre spännande produktnyheter från sitt färdiglagade sortiment, Kycklingkebab, Wokstrimlor och Hot Chicken Wings. Jag fick även med ett par receptbroschyrer vars recept fick det att vattnas i mungipan! Den som lät allra godast blev kvällens middag. Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter. Till denna användes paketet med wokstrimlor. Visst hade det gått lika bra att använda skivad kycklingfilé eller vilken skivad filébit som helst men då hade jag behövt tina kycklingen, skiva och steka på den. Nu slapp jag detta ganska tidskrävande moment. Bara att ta fram påsen med wokstrimlor och ha ner direkt i woken! Perfekt att ha hemma på lut i frysen för en stressig dag alltså!
Maten blev otroligt god och smakrik. Fruktig och god smak från äpplena och äppeljuicen som harmonierade väl med currykryddan, kokosmjölken och kycklingen. Egentligen skulle man haft skivad röd paprika. Jag hade bara gul hemma. Den röda skulle gjort maten lite mer färggrann. Nu blev den mest bara gul, men å andra sidan är gul kycklingfärgen nummer ett! Jag serverade ris till rätten, men nudlar går minst lika bra. Den här rätten kommer jag garanterat att laga till igen!
Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter, 4 port
Ca 400 g wokstrimlor
2 gula lökar, tunt skivad
2 gröna äpplen, skivad
1 röd paprika, tunt skivad
Olja till stekning
1 1/2 msk gul curry (gärna den hetare varianten)
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl kycklingbuljong
1 burk kokosmjölk eller kokosgrädde
Ev 1 msk Maizena
majsstärkelse till redning
Salt
1 kruka koriander
3 msk hackade jordnötter
Hetta upp en stor panna och fräs lök, äpple och paprika i olja. Tillsätt curry och fräs i ca 30 sek. Lägg i wokstrimlorna. Tillsätt äppeljuice och låt den koka in. Slå på buljongen och koka i ca 2 min, häll i kokosmjölken. Koka i ca 1 min och red ev. av med maizena utblandat i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt. Toppa med hackad koriander och jordnötter vid servering. Servera med kokt ris eller nudlar.
Ser jättegott ut 🙂
Åh, detta måste jag testa!