Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter

Wokstrimlor

Wokstrimlor

I förra veckan fick jag hem Kronfågels tre spännande produktnyheter från sitt färdiglagade sortiment, Kycklingkebab, Wokstrimlor och Hot Chicken Wings. Jag fick även med ett par receptbroschyrer vars recept fick det att vattnas i mungipan! Den som lät allra godast blev kvällens middag. Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter. Till denna användes paketet med wokstrimlor. Visst hade det gått lika bra att använda skivad kycklingfilé eller vilken skivad filébit som helst men då hade jag behövt tina kycklingen, skiva och steka på den. Nu slapp jag detta ganska tidskrävande moment. Bara att ta fram påsen med wokstrimlor och ha ner direkt i woken! Perfekt att ha hemma på lut i frysen för en stressig dag alltså!

Stir fry kyckling

Stir fry kyckling

Maten blev otroligt god och smakrik. Fruktig och god smak från äpplena och äppeljuicen som harmonierade väl med currykryddan, kokosmjölken och kycklingen. Egentligen skulle man haft skivad röd paprika. Jag hade bara gul hemma. Den röda skulle gjort maten lite mer färggrann. Nu blev den mest bara gul, men å andra sidan är gul kycklingfärgen nummer ett! Jag serverade ris till rätten, men nudlar går minst lika bra. Den här rätten kommer jag garanterat att laga till igen!

Stir fry kyckling med curry, äpple och jordnötter, 4 port

Ca 400 g wokstrimlor
2 gula lökar, tunt skivad
2 gröna äpplen, skivad
1 röd paprika, tunt skivad
Olja till stekning
1 1/2 msk gul curry (gärna den hetare varianten)
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl kycklingbuljong
1 burk kokosmjölk eller kokosgrädde
Ev 1 msk Maizena
majsstärkelse till redning
Salt
1 kruka koriander
3 msk hackade jordnötter

Hetta upp en stor panna och fräs lök, äpple och paprika i olja. Tillsätt curry och fräs i ca 30 sek. Lägg i wokstrimlorna. Tillsätt äppeljuice och låt den koka in. Slå på buljongen och koka i ca 2 min, häll i kokosmjölken. Koka i ca 1 min och red ev. av med maizena utblandat i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt. Toppa med hackad koriander och jordnötter vid servering. Servera med kokt ris eller nudlar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Cecilia skriver:

    Ser jättegott ut 🙂

  2. Rebecca skriver:

    Åh, detta måste jag testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *