Bästa kakan att bjuda på till jul
Bästa kakan att bjuda på till jul är utan tvekan korintkakan. Den är helt ljuvligt god! Alla som jag har bjudit den på älskar den. Korintkakor går alltid åt i ett nafs. Egentligen borde man baka dubbel sats när man ändå är igång. Kakan är spröd och smakrik och får en extra god smak och lite seghet av korinterna.
Korinter är en liten, mörkblå och kärnlös druva som har fått torka, det vill säga en variant av russin. De är inte så lätta att hitta i butik men brukar stå bland de torkade frukterna. Hittar man inte korinter tycker jag det går lika bra att ta russin, tranbär eller annat torkat bär som man kan hacka i mindre bitar. Varför inte använda gojibär så kan man säga att kakan är riktigt nyttig!
Korintkakor
200 gram smör
150 gram råsocker
100 gram korinter
250 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver
Blanda smör och socker väl. Rör sedan ned korinterna. Rör ned bakpulver och mjöl, knåda ihop till en deg. Dela degen i två delar. Rulla vardera degbit till cirka 5 cm tjocka rullar. Skär dem i skivor. Placera kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en gaffel för att få fint mönster. Grädda dem på 200 grader i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, eller tills kakorna fått färg.
Senaste kommentarer