Tempeh är en vegansk fullträff
För några veckor sedan fick jag hem ett pressutskick av Tempeh. Tempeh är ett 100% växtbaserat protein som framställs på fermenterade sojabönor. Nu har företaget A2O gjort en svensk variant som görs på gula ärtor från Öland, quinoa från Skåne och gråärt från Närke. Igår fick jag äntligen tillfälle att testa denna nyhet och vet ni, Tempeh är en vegansk fullträff!
Lillördag (dvs onsdag), solsken, varmt = grilltajm. På menyn stod svensk entrecote, sparris, airfryer-potatis, såser och grönsallad. Varför inte dra ner på köttmängden och komplettera med Tempeh Korean Chili?! Denna tempeh ligger i en marinad inspirerad av det asiatiska köket med syrliga toner från fermenterad chili. Påsen innehåller ganska mycket marinad så räkna med ett visst kladd. Annars är det perfekt stora bitar, lätta att trä upp på spett.
Tempehn krävde inte lång tid på grillen. Bara några minuter på var sida.
Tempeh Korean Chili var verkligen sååå gott! Supergod smak, perfekt konsistens och lagom tuggmotstånd. Jag är helt såld! Blir garanterat tempeh på grillen fler gånger i sommar. Nu är jag taggad på att testa de andra två smakerna, Tempeh Provencale och Tempeh Husman. Någon som har något gott receptförslag?
Senaste kommentarer