Tempeh är en vegansk fullträff

Tempeh är en vegansk fullträff!
Tempeh är en vegansk fullträff!

För några veckor sedan fick jag hem ett pressutskick av Tempeh. Tempeh är ett 100% växtbaserat protein som framställs på fermenterade sojabönor. Nu har företaget A2O gjort en svensk variant som görs på gula ärtor från Öland, quinoa från Skåne och gråärt från Närke. Igår fick jag äntligen tillfälle att testa denna nyhet och vet ni, Tempeh är en vegansk fullträff!

Färdigmarinerad tempeh med smak av Korean Chili.
Färdigmarinerad tempeh med smak av Korean Chili.
Mycket marinad så räkna med kladd, men lagom stora bitar att trä på spett.
Mycket marinad så räkna med kladd, men lagom stora bitar att trä på spett.

Lillördag (dvs onsdag), solsken, varmt = grilltajm. På menyn stod svensk entrecote, sparris, airfryer-potatis, såser och grönsallad. Varför inte dra ner på köttmängden och komplettera med Tempeh Korean Chili?! Denna tempeh ligger i en marinad inspirerad av det asiatiska köket med syrliga toner från fermenterad chili. Påsen innehåller ganska mycket marinad så räkna med ett visst kladd. Annars är det perfekt stora bitar, lätta att trä upp på spett.

Byt ut en del av köttet (eller byt ut allt kött) mot Tempeh.
Byt ut en del av köttet (eller byt ut allt kött) mot Tempeh.
Maten är klar att ätas.
Maten är klar att ätas.

Tempehn krävde inte lång tid på grillen. Bara några minuter på var sida.

Jag är helt såld - sååå gott!
Jag är helt såld – sååå gott!

Tempeh Korean Chili var verkligen sååå gott! Supergod smak, perfekt konsistens och lagom tuggmotstånd. Jag är helt såld! Blir garanterat tempeh på grillen fler gånger i sommar. Nu är jag taggad på att testa de andra två smakerna, Tempeh Provencale och Tempeh Husman. Någon som har något gott receptförslag?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *