Bästa köttfärssåsen i Crock Pot
Ikväll blev det en av familjens favoriträtter. Bästa köttfärssåsen i Crock Pot. Att något så enkelt och billigt kan få så goda fina smaker bara av att omsorgsfullt tillagas på låg värme i Crock Pot. Jag tycker det är matmagi. Har man inte testat att långlaga köttfärssås tycker jag det är dags nu. Äger man ingen Crock Pot, långlaga i gryta på spisen. Det bildas smaker och djup i maten man inte kan uppnå annars och konsistensen blir en helt annan. Det är ungefär som att jämföra natt och dag.
Allt som behövs för en middag med guldkant är köttfärssås, nykokt pasta, nyriven färsk parmesan och goda grönsaker. Själv toppar jag även med Johnnys sötstarka senap, för sån är jag!
Köttfärssås, 4-6 port
800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2-3 rivna morötter
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Bryn köttfärsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Senaste kommentarer